You Are Here: Home » ΕΜΠΟΡΙΟ-ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ » ΕΒΕΠ: Δράσεις για την ανάπτυξη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης

ΕΒΕΠ: Δράσεις για την ανάπτυξη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης

ΕΒΕΠ: Δράσεις για την ανάπτυξη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης

Με αφορμή το αναπτυξιακό φόρουμ, «Βιομηχανία, Ναυπηγοεπισκευή και Ανάπτυξη», μία πρωτοβουλία για τις επιχειρήσεις και την ανάπτυξη στην Ελλάδα, που διοργανώθηκε από την “A-Energy Investments”, σε συνεργασία με το Ε.Β.Ε.Π. και τον Σ.Β.Α.Π. την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 και έλαβε χώρα στο Μέγαρο του Ε.Β.Ε.Π., ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Β. Κορκίδης, παρουσίασε τις δράσεις του Επιμελητηρίου για την οικονομική ανάπτυξη της εμπορικής, βιομηχανικής, ναυπηγοεπισκευαστικής, εφοδιαστικής και κάθε λιμενικής και ναυτιλιακής δραστηριότητας της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Στην έναρξη της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμό η Υφυπουργός Βιομηχανίας, Θ. Τζάκρη, ο Γεν. Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χ. Λαμπρίδης και ο Αντιπρόεδρος του Σ.Β.Α.Π., Ν. Καραγεωργίου.

Ειδικότερα έγινε αναφορά στις δράσεις του ΕΒΕΠ μεταξύ των οποίων είναι:

➢ Η δημιουργία ενός νέου, εξειδικευμένου Τμήματος στο Επιμελητήριο για τις ναυτιλιακές εργασίες και την αναβίωση της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας, λόγω και της ιδιαιτερότητάς του να εκπροσωπεί μεγάλο αριθμό 814 επιχειρήσεων, επικουρικών στην ελληνική ακτοπλοΐα και ποντοπόρο ναυτιλία.

➢ Η καθιέρωση της Επισκευαστικής Ζώνης του Περάματος σε εξειδικευμένο Κέντρο μετατροπής και επισκευής πλοίων, που μεταφέρουν φυσικό αέριο, καθώς και εγκατάστασης συστημάτων LNG, ως καύσιμο πρόωσης των πλοίων.

➢ Η προώθηση της πρωτοβουλίας, που κατέληξε σε Απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού για τη σύσταση ομάδας εργασίας, που θα συμπληρώσει και θα αναμορφώσει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο εκτέλεσης των εργασιών ναυπήγησης, επισκευής και συντήρησης πλοίων, προετοιμάζοντας παράλληλα τη σύσταση αντίστοιχης Ειδικής Γραμματείας.

➢ Ο συντονισμός των προσπαθειών για τη δημιουργία ενός μεγάλου ναυτιλιακού Cluster, στο πλαίσιο και της τριμερούς συνεργασίας μας με το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος και την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

➢ Η ανάγκη αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της υπηρεσίας έκδοσης αδειών επισκευής πλοίων, σε συνδυασμό με το αίτημα άσκησης της εν λόγω δραστηριότητας από το Ε.Β.Ε.Π.

➢ Η επιτυχή ολοκλήρωση δυο Προγραμμάτων κατάρτισης/πιστοποίησης του ΕΣΠΑ 2007-2013 για 4.000 άτομα, κυρίως της Ναυπηγοεπισκευής, με στόχο την αύξηση της απασχόλησης στην περιοχή. Έχουν ήδη κατατεθεί για τη περίοδο 2016-20, άλλες δύο αντίστοιχες προτάσεις για τους εργαζόμενους στη βιομηχανία και την επεξεργασία μετάλλου για τις περιοχές ευθύνης του Ε.Β.Ε.Π. από το Λαύριο έως την Ελευσίνα.

➢ Την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας, μεταξύ του Ε.Β.Ε.Π. και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αμβούργου, που περιλαμβάνει την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών στις επιχειρήσεις μέλη μας, με τη δημιουργία και παραρτήματος στο χώρο μας, καθώς και την επαγγελματική κατάρτιση σε εργοδότες και εργαζόμενους. Κατ’ επέκταση, μετά τις ουσιαστικές επαφές που είχαμε στο Αμβούργο, με το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας & Ανάπτυξης, το Εμπορικό Επιμελητήριο του Αμβούργου και τον Οργανισμό Λιμένος Αμβούργου, πιστεύω ότι, πετύχαμε έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τους Γερμανούς ομολόγους μας και αναπτύξαμε μία από κοινού ανταλλαγή απόψεων για τη δημιουργία συνεργιών.

➢ Η υποστήριξή μας στους Έλληνες κατασκευαστές ναυτιλιακού εξοπλισμού “HEMEXPO” και τη Διεθνή Ναυτική και Βιομηχανική Ένωση “WIMA”, προωθώντας την εξωστρέφεια του κλάδου, αφού και στην απαιτητική Διεθνή Έκθεση ναυτιλιακού εξοπλισμού “SMM HAMBURG 2016”, απέδειξαν πως, παρά τις δυσκολίες των καιρών μας, υπάρχει μία Ελλάδα που προσπαθεί, εργάζεται και κερδίζει πρόσβαση στις δύσκολες διεθνείς αγορές.

Σημειώνεται ότι το Ε.Β.Ε.Π. υπέγραψε τη Δευτέρα 26/9, σύμβαση με την εταιρεία που υλοποίησε τη μελέτη των clusters για την Ε.Ε., με στόχο όλες οι επιχειρήσεις υποστήριξης της ναυτιλίας, που δραστηριοποιούνται σε συστάδες, να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ. Tην πρόταση επεξεργάζονται ήδη οι συνεργάτες του γραφείου της Υφυπουργού Βιομηχανίας, ώστε να κατατεθεί άμεσα και να συμπεριληφθεί στην Επιτροπή Παρακολούθησης για εξειδίκευση του ΕΣΠΑ, στις 13 Οκτωβρίου.

 

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı