You Are Here: Home » ΕΜΠΟΡΙΟ-ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ » “Με επιβαρύνσεις στη φορολογία δεν έρχεται ανάπτυξη”

“Με επιβαρύνσεις στη φορολογία δεν έρχεται ανάπτυξη”

“Με επιβαρύνσεις στη φορολογία δεν έρχεται ανάπτυξη”

Σε δηλώσεις του σχετικά με τον ΦΠΑ στα νησιά, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης (Insuleur) Γεώργιος Μπενέτος μίλησε για υπέρμετρη οικονομική επιβάρυνση που θα προκαλέσει στους κατοίκους και στις επιχειρήσεις της σχετικής δεύτερης ομάδας νησιών, η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή.

“Έχουν ως φαίνεται πλέον δεχθεί η Πολιτεία και η Ε.Ε. ότι τα νησιά μας είναι οικονομικοί και επιχειρηματικοί παράδεισοι και δεν χρειάζεται να εφαρμόζεται σε αυτά η «ρήτρα νησιωτικότητας», η οποία προβλέπεται στο Σύνταγμα της Ελλάδας, αλλά και στη Συνθήκη Λειτουργίας της Ε.Ε.

Δυστυχώς, αυτές και άλλες κωμικοτραγικές καταστάσεις είμαστε υποχρεωμένοι να ζήσουμε, σε μια χώρα όπου το «θέατρο του παραλόγου», φαντάζει πλέον ασήμαντη οντότητα.

Με επιβαρύνσεις στην φορολογία (άμεση και έμμεση) δεν έρχεται ανάπτυξη, δεν στηρίζονται εισοδήματα και επιχειρήσεις και δεν ευνοείται ο διακρατικός ανταγωνισμός.

Αναρωτιόμαστε πια τι πρέπει να κάνουμε για να κατανοήσουν τα παραπάνω οι Κυβερνητικοί παράγοντες, οι οποίοι όπως αποδεικνύεται είναι ελάχιστα γνώστες της λειτουργίας της αγοράς και της επιχειρηματικής πραγματικότητας.

Αλήθεια το πάθημα της προ λίγων ετών αύξησης του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, που είχε αντίθετα αποτελέσματα στην εισπραξιμότητα του φόρου λόγω μείωσης της κατανάλωσης, δεν έγινε μάθημα;

Φαίνεται πως όχι.

Επειδή όμως η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία και επειδή είμαστε αρκετά σωβινιστές για να εγκαταλείψουμε την Ελλάδα στην τύχη της, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την διάσωση της».

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı