You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Eρώτηση Μπουτσικάκη για την πτώση του ελικοπτέρου στον Πόρο

Eρώτηση Μπουτσικάκη για την πτώση του ελικοπτέρου στον Πόρο

Eρώτηση Μπουτσικάκη για την πτώση του ελικοπτέρου στον Πόρο

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την πτώση του ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου μετά την πρόσκρουσή του στα καλώδια της ΔΕΗ κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Χριστόφορος Μπουτσικάκης,. Ο Πειραιώτης βουλευτής ερωτά τον κο Χατζηδάκη αν προτίθεται το Υπουργείο προτίθεται να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα μέσω της υπογειοποίησης – υποβρυχιοποίησης των καλωδίων, και εάν ναι, πόσο άμεσα δύναται να υλοποιηθεί το παραπάνω έργο;

Ειδικότερα, αναφέρει τα εξής:

Η πτώση του ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στο Γαλατά και τον Πόρο, κατόπιν πρόσκρουσης σε καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος, οδήγησε στον τραγικό θάνατο και των τριών επιβαινόντων σε αυτό. 

Συγχρόνως, από την πρόσκρουση στα καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ με αποτέλεσμα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στο νησί. 

Η άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και η συντονισμένη δράση των συναρμόδιων φορέων επέτυχαν την ταχύτατη επιδιόρθωση των βλαβών και την αποκατάσταση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Πρέπει ωστόσο να αντιμετωπιστεί το διαχρονικό πρόβλημα με την ύπαρξη των καλωδίων στη συγκεκριμένη περιοχή, το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση επιδεικτικά αγνόησε. 

Μολονότι δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί τα ακριβή αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου, προκύπτει ότι, ήδη από το Μάιο του 2018, ο τότε Πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων είχε επισημάνει εγγράφως την επικινδυνότητα των καλωδίων και ζητούσε τουλάχιστον την τοποθέτηση ειδικών ανακλαστήρων, ώστε οι πιλότοι να προειδοποιούνται για την παρουσία τους (Τα Νέα, Πόρος: Σήμα κινδύνου από το 2018 για τα καλώδια, Τετάρτη 21-8-2019).

Οριστική λύση στο πρόβλημα θα μπορούσε να δώσει η υπογειοποίηση – υποβρυχιοποίηση των καλωδίων, παρά το κόστος και το χρόνο που απαιτεί η υλοποίηση ενός τέτοιου έργου.

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στο ακόλουθο ερώτημα:

– Προτίθεται το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα μέσω της υπογειοποίησης – υποβρυχιοποίησης των καλωδίων; Και εάν ναι, πόσο άμεσα δύναται να υλοποιηθεί το παραπάνω έργο;

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı