You Are Here: Home » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΚΟΣΜΙΚΑ » Eπετειακή Εκθεση των Βαλκανικών Αγώνων στον Δήμο Πειραιά

Eπετειακή Εκθεση των Βαλκανικών Αγώνων στον Δήμο Πειραιά

Eπετειακή Εκθεση των Βαλκανικών Αγώνων στον Δήμο Πειραιά

Τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα: «1912-2012 Επετειακή Έκθεση Βαλκανικών Αγώνων Δήμου Πειραιά» θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 6 το απόγευμα στο νεοκλασικό κτήριο της οδού Κανθάρου. Ομιλητής θα είναι ο Νίκος Μέρτζος, πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, ενώ θα μιλήσει και η πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδας Αναστασία Αναγνωστοπούλου- Παλούμπη. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αντιστράτηγος Ταμουρίδης Νικόλαος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα μιλήσουν σημαντικοί ιστορικοί και πανεπιστημιακοί όπως οι Νίκος Λυγερός, Σπυρίδωνας Πλουμίδης, Σαράντος Καργάκος, Χατζηβασιλείου Ευάνθη, Ζήσης Φωτάκης.

“Στόχος μας είναι να μάθει κυρίως η νέα γενιά, μέσα από το πλούσιο ιστορικό υλικό που θα εκθέσουμε την ιστορία, όχι μόνο από τις σελίδες ενός βιβλίου, αλλά από μια σειρά ντοκουμέντα της εποχής που άλλαξαν τον ρου της Ελλάδας και οδήγησαν στον διπλασιασμό της και στην απελευθέρωση της Μακεδονίας μας. Που δυστυχώς δεν απελευθερώθηκε ολόκληρη” τόνισε ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Την Κυριακή, στις 7 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, διοργανώνεται στη Μαρίνα Ζέας συναυλία με την ορχήστρα του Πολεμικού Ναυτικού.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Οκτωβρίου, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Οι ώρες λειτουργίας της είναι καθημερινά: 10.00-14.00 και 18.00-20.00 και τα Σαββατοκύριακα 10.00-14.00. Υποστηρικτές της έκθεσης είναι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Γενικό Επιτελείο Στρατού, Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, το Πολεμικό Μουσείο, το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδας, η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, το Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό Γ. Αβέρωφ και τα ΕΛΤΑ.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı