You Are Here: Home » ΝΑΥΤΙΛΙΑ » Eπανεκλογή της Ελλάδας στην Κατηγορία «Α» του Συμβουλίου του ΙΜΟ

Eπανεκλογή της Ελλάδας στην Κατηγορία «Α» του Συμβουλίου του ΙΜΟ

Eπανεκλογή της Ελλάδας στην Κατηγορία «Α» του Συμβουλίου του ΙΜΟ

Στην «Α» κατηγορία του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), με εκατόν πενήντα ένα (151) Ψήφους, εκλέχθηκε σήμερα η Ελλάδα, κατά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στην έδρα του ΙΜΟ στο Λονδίνο. Στην Κατηγορία αυτή εκλέγονται οι χώρες με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην παροχή ναυτιλιακών υπηρεσιών.

Οι εκλογές για την ανάδειξη των 40 μελών του Συμβουλίου του ΙΜΟ για την περίοδο 2020-2021 της Συνέλευσης του ΙΜΟ, που πραγματοποιείται ανά διετία και αποτελεί το ανώτατο όργανο του Οργανισμού, πραγματοποιήθηκαν στην διάρκεια της 31ης Ολομέλειας.

Στην Κατηγορία «Α» εκλέχθηκαν, κατά σειρά εκλογής οι: Ιαπωνία, Κορέα, Ιταλία, Κίνα, Ελλάδα, Παναμάς, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, ΗΠΑ, Ρωσία.

Στην Κατηγορία «Β», στην οποία εκλέγονται χώρες με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη χρήση ναυτιλιακών υπηρεσιών, εκλέχθηκαν οι: Αυστραλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ινδία, Καναδάς, Ολλανδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Βραζιλία, Αργεντινή.

Στην Κατηγορία «Γ», στην οποία εκλέγονται χώρες με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην παροχή ή χρήση των ναυτιλιακών υπηρεσιών, με αντίστοιχη γεωγραφική εκπροσώπηση, εκλέχθηκαν οι: Σιγκαπούρη, Μάλτα, Μαλαισία, Κύπρος, Ινδονησία, Μπαχάμες, Ν. Αφρική, Μεξικό, Χιλή, Βέλγιο, Αίγυπτος, Περού, Μαρόκο, Δανία, Τουρκία, Ταϊλάνδη, Ιαμαϊκή, Φιλιππίνες, Κουβέιτ, Κένυα.

Με αφορμή την επανεκλογή της Ελλάδας στην Κατηγορία «Α» του Συμβουλίου του ΙΜΟ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του, δήλωσε: «Η επανεκλογή της Ελλάδας στην πέμπτη θέση της Κατηγορίας “Α” του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού επιβεβαιώνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη δυναμική παρουσία της χώρας στο παγκόσμιο ναυτιλιακό στερέωμα και την αναγνώριση της ναυτιλιακής κοινότητας στην ασφαλή και ποιοτική εξυπηρέτηση των μεταφορικών αναγκών του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου από τον μεγάλο και ποιοτικό ελληνικό στόλο. Δεδομένων των αυξανόμενων προκλήσεων, στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων μας παραμένει η σταθερή επιδίωξη του Οργανισμού για ασφαλή, αποτελεσματική και βιώσιμη διεθνή ναυτιλία. Προς αυτή την κατεύθυνση προσβλέπουμε κατά την επόμενη διετία στην εποικοδομητική συνεργασία με τα λοιπά Κράτη μέλη του Συμβουλίου του ΙΜΟ, με στόχο την επίτευξη των στρατηγικών στόχων του ΙΜΟ, αποδίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στις προσπάθειες του Οργανισμού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και στον ανθρώπινο παράγοντα της ναυτιλίας που αποτελεί το σημαντικότερο κεφάλαιό της».

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı