You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Eπί τάπητος η ύδρευση σε Αίγινα και Σαλαμίνα

Eπί τάπητος η ύδρευση σε Αίγινα και Σαλαμίνα

Eπί τάπητος η ύδρευση σε Αίγινα και Σαλαμίνα

Με τον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης και Παραγωγής Έργων της ΕΥΔΑΠ, κ.Κωνσταντίνο Βουγιουκλάκη, συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ Ηρακλής Γκότσης. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη συνεργασία των Δήμων της Αττικής με την ΕΥΔΑΠ και ήταν κοινή η θέση, ότι ο δημόσιος χαρακτήρας της ΕΥΔΑΠ αποτελεί εγγύηση για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε και το θέμα της ολοκλήρωσης, από τους Δήμους της Αττικής, της καταγραφής των υδρομετρητών της ΕΥΔΑΠ. Αυτό κρίνεται αναγκαίο διότι μεταξύ άλλων η ΕΥΔΑΠ πρέπει να γνωρίζει ποιοι είναι οι υδρομετρητές που ανήκουν σε ευπαθείς και ιδιαίτερες κατηγορίες π.χ. σχολεία, έτσι ώστε να μην γίνεται διακοπή σε καμία περίπτωση.

Επίσης, συζητήθηκαν και θέματα υδροδότησης των νησιωτικών Δήμων της Αττικής όπως η η ολοκλήρωση της κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού που θα συνδέει την Αίγινα με το δίκτυο ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ και η ενοποίηση του δικτύου ύδρευσης κάτω από έναν φορέα και όχι από δύο όπως είναι σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι η θέση της ΠΕΔΑ για την υδροδότηση των νησιών, είναι:

– Η ολοκλήρωση των υποδομών, έτσι ώστε να σταματήσει η μεταφορά νερού με υδροφόρα πλοία.

– Η επέκταση των δικτύων ύδρευσης σε οικισμούς που δεν έχουν πρόσβαση με υψηλής ποιότητας πόσιμο νερό.

– Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της Περιφέρειας, με έμφαση στα νησιά και σε περιοχές με μεγάλο πληθυσμό αιχμής.

– Η μονάδα αφαλάτωσης που ήδη λειτουργεί στο Αγκίστρι μπορεί να αποτελέσει οδηγό για τη γενίκευση αυτού του τρόπου. Απαιτείται εξέταση για την εφαρμογή αυτού του τρόπου σε άλλα μεγαλύτερα νησιά.

– Η εφαρμογή της οδηγίας 98/93, για την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης και η ολοκλήρωση των υποδομών ύδρευσης, δηλαδή δημιουργία λιμνοδεξαμενών όπου δεν είναι δυνατή η εξασφάλιση της ύδρευσης με άλλους τρόπους.

– Να εξεταστεί –όπου λειτουργεί βιολογικός καθαρισμός- η αξιοποίηση του νερού για καλλιέργειες, πυρόσβεση και άλλες χρήσεις.

– Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και με χρηματοδότηση του ΠΕΠ, να δοθεί μία άμεση, οριστική, βιώσιμη λύση και στο ζήτημα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων των νησιών.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı