You Are Here: Home » Uncategorized » Eξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα ληστών – Εξιχνιάστηκαν 28 περιπτώσεις ληστειών και κλοπών

Eξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα ληστών – Εξιχνιάστηκαν 28 περιπτώσεις ληστειών και κλοπών

Eξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα ληστών – Εξιχνιάστηκαν 28 περιπτώσεις ληστειών και κλοπών

Εξαρθρώθηκε χθες στην Αθήνα, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πολυμελής και ιδιαίτερα επικίνδυνη εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε κοσμηματοπωλεία, σε καταστήματα, σε πολίτες στο δρόμο, καθώς και αφαιρέσεις Α.Τ.Μ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη δρούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και είχαν ως γεωγραφικό πεδίο δράσης κυρίως περιοχές της Δυτικής Αττικής. Είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και σε κάποιες περιπτώσεις φορούσαν ρούχα με διακριτικά της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να ξεγελούν τα θύματά τους. Χρησιμοποιούσαν βαρύ οπλισμό και δεν δίσταζαν να πυροβολούν τα θύματά τους, όπως σε ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στη Ν. Πέραμο που πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τρείς πολίτες και έναν αστυνομικό.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που διέπρατταν συστηματικά ένοπλες ληστείες, εδώ και ένα οκτάμηνο περίπου, είχαν αφαιρέσει τουλάχιστον 11 οχήματα (κυρίως φορτηγά και τζιπ), το οποία χρησιμοποιούσαν για τη μετάβαση και διαφυγή τους από τους χώρους των ληστειών. Στις περιπτώσεις που αφαιρούσαν Α.Τ.Μ. Τραπεζών χρησιμοποιούσαν κλεμμένα οχήματα για να προσκρούσουν με αυτά στις εισόδους των κτιρίων και να διευκολύνεται το έργο τους.

Από τις ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις που διενεργήθηκαν προχθές και χθες (06 & 07-03-2012), από τους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας με τη συνδρομή και αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, σε διάφορες περιοχές της Αττικής ( Περιστέρι, Αιγάλεω, Λιόσια, Νίκαια, Π. Φάληρο κ.α.) έχουν συλληφθεί 9 Ελληνες, άλλος ένας κρατείται σε Σωφρονιστικό Κατάστημα, ενώ αναζητούνται άλλα 11 μέλη της οργάνωσης εκ των οποίων 4 Ελληνες υπήκοοι Αλβανίας, ένας Ιράκ και τρείς άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, κατασχέθηκαν ένα πιστόλι μάρκας CZ , δεκαεπτά φυσίγγια, ένα μαχαίρι, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -78- γραμμαρίων, -4- ναρκωτικά δισκία και μία ζυγαριά ακριβείας.

Στην περιοχή της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά είχαν διαπράξει τα εξής:

-Στην περιοχή του Ρέντη στις 3-08-2011, πέντ από τους κατηγορούμενους, εισήλθαν στο χώρο στάθμευσης του καταστήματος με την επωνυμία « MAKRO » και με την χρήση οχήματος προσέκρουσαν στην γυάλινη θύρα εισόδου την οποία έθραυσαν, εισήλθαν στον προθάλαμο του καταστήματος και αποπειράθηκαν να αποκολλήσουν με την χρήση ιμάντα Α.Τ.Μ., πλην όμως δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την προσπάθεια τους.

-Τον Δεκέμβρη του 2011 αφαίρεσαν από την περιοχή του Κερατσινίου, πινακίδες κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στοκ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες.

Οι έρευνες για τη σύλληψη και των υπολοίπων μελών της οργάνωσης καθώς και για τη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı