You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Γ. Μώραλης: “Ο Δήμος Πειραιά είναι βαριά ασθενής”

Γ. Μώραλης: “Ο Δήμος Πειραιά είναι βαριά ασθενής”

Γ. Μώραλης: “Ο Δήμος Πειραιά είναι βαριά ασθενής”

Καζάνι που βράζει είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά την απόφαση της κυβέρνηση για τη μεταφορά των διαθέσιμων αποθεματικών των φορέων της γενικής κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Σήμερα, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “παραπολιτικά στα fm” σχετικά με την ΠΝΠ χαρακτήρισε απαράδεκτη τη διαδικασία υποστηρίζοντας ότι έτσι τίθεται σε αμφισβήτηση η αυτοτέλεια και η αυτονομία της Αυτοδιοίκησης. “Δεν υπήρξε κανένας διάλογος και καμία διαβούλευση με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τους Περιφερειάρχες, με τους Δημάρχους. Όλα αυτά δημιουργούν ένα τραύμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» είπε.

 Τόνισε ακόμα ότι μόλις εγκρίθηκε, στις αρχές Απριλίου, ο προϋπολογισμός του δήμου, ήρθε το θέμα της μεταφοράς των διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος “και δεν γνωρίζουμε αν μπορούμε να εκτελέσουμε τον προϋπολογισμό. Από όσο γνωρίζω με το ΕΣΠΑ και τα ανταποδοτικά δεν υπάρχει πρόβλημα, τα χρήματα στο Παρακαταθηκών δεν επηρεάζονται. Είμαστε σε μια διαδικασία διερεύνησης.Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι στην «εντατική» και ειδικά ο Δήμος Πειραιά εδώ και πολλά χρόνια είναι «βαριά ασθενής». Ενδεχομένως, τέτοιου είδους αποφάσεις μπορεί να μας οδηγήσουν σε χειρότερα αποτελέσματα. Από την άλλη κατανοούμε και τη δύσκολη κατάσταση και την οικονομική ασφυξία που υπάρχει στη χώρα. Γι´ αυτό, θα πρέπει με ψυχραιμία, με ηρεμία, χωρίς ακρότητες και κραυγές να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση. Με αυτή τη λογική θα πάω στο Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα. Σε κάθε περίπτωση, όσο και αν θέλεις να κατανοήσεις, δεν μπορείς να μην στηλιτεύσεις και να μην καταδικάσεις πράξεις τις οποίες θεωρώ απαράδεκτες».

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı