You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Aνατροπή στον αγωγό της Αίγινας – Κατσικάρης: Το έργο δεν έχει τελειώσει

Aνατροπή στον αγωγό της Αίγινας – Κατσικάρης: Το έργο δεν έχει τελειώσει

Aνατροπή στον αγωγό της Αίγινας – Κατσικάρης: Το έργο δεν έχει τελειώσει

«Ο Βασιλιάς είναι γυμνός»! υποστηρίζει ο Περιφερειακός Σύμβουλος, πρώην περιφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης. “Αποδείχθηκε σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, ότι το έργο του Υποθαλάσσιου Αγωγού Αίγινας δεν έχει τελειώσει! Έμειναν οι πανηγυρισμοί και οι επικοινωνιακές τελετές!” λέει χαρακτηριστικά.

Σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:
«Αιφνιδιαστικά και εκτός ημερησίας διατάξεως, ήρθε στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής -της οποίας είμαι μέλος- επείγουσα εισήγηση με θέμα «Έγκριση παράτασης της προθεσμίας της σύμβασης «ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ το ΕΡΓΟ “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ”»!
Με βάση την εισήγηση αυτή, αποφασίστηκε η έγκριση της παράτασης της λήξης της σύμβασης αυτής, αναδόχου ένωσης νομικών προσώπων «HYDROMENT ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΕ – MARNET Α.Τ.Ε- ΡΟΓΚΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε.», μέχρι 23 Ιουνίου 2022 !!!
Τις προηγούμενες μέρες όλοι οι Αιγινήτες υπήρξαν μάρτυρες της διθυραμβικής τελετής «διοικητικής παράδοσης -παραλαβής» του έργου, στο Δημαρχείο Αίγινας, παρόντος του ίδιου του Περιφερειάρχη που ανακοίνωσε ότι το μεγάλο και εμβληματικό αυτό έργο ΤΕΛΕΙΩΣΕ!
Σήμερα -ένα μήνα μετά το τέλος της προθεσμίας που είχε λάβει ο εργολάβος και έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2021- …από σπόντα, μάθαμε και επίσημα ότι το έργο ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ και συνεχίζεται ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΜΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ από την Οικονομική Επιτροπή, αφού στο σχετικό αίτημα του εργολάβου για παράταση μέχρι τις μέχρι τις 23 Ιουνίου, δεν υπήρξε συζήτηση και νόμιμη απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή!

Επιπλέον μάθαμε ότι ο εργολάβος επέλεξε να υποβάλλει το σχετικό αίτημα για νέα παράταση μέχρι τις 23 Ιουνίου… στο Υπουργείο Υποδομών και
Μεταφορών -χωρίς μέχρι σήμερα να έχει ληφθεί σχετική απόφαση -άρα το έργο είναι «στον αέρα», όταν κατηγορηματικά μας έλεγαν ότι τελείωσε!
Είναι πλέον απολύτως σαφές ότι από την πλευρά της διοίκησης Πατούλη, επελέγη – άγνωστο για ποιο λόγο- μια τακτική συσκότισης και απόκρυψης των πραγματικών γεγονότων, τόσο από το Περιφερειακό Συμβούλιο και την αρμόδια Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, όσο και από τον Αιγινήτικο λαό. Την ίδια ώρα, είδαμε… πρόωρους πανηγυρισμούς με την ανακοίνωση ότι τελείωσε το έργο, όταν σήμερα πήρε παράταση ο σύμβουλος μέχρι τις 23 Ιουνίου και ο εργολάβος του έργου συνεχίζει -αφού προφανώς δεν έχει τελειώσει- χωρίς νόμιμη παράταση, προσδοκώντας αυτό να συμβεί με απόφαση του υπουργού, τουλάχιστον μέχρι τις 23 Ιουνίου!
 Ποιος κοροϊδεύει ποιον εδώ;
 Γιατί ακολουθούνται αυτές οι διάτρητες διαδικασίες;
 Γιατί επιλέγονται οι πανηγυρισμοί και τα ψέματα όταν το έργο δεν έχει
τελειώσει, αλλά συνεχίζεται χωρίς νόμιμη παράταση;
 Ποιες περαιτέρω οικονομικές επιβαρύνσεις υπάρχουν πίσω από αυτή τη
θλιβερή διαδικασία;
 Τα γνωρίζει όλα αυτά ο Δήμος της Αίγινας ή όχι; Και τι έχει να πει στους
πολίτες της Αίγινας οι οποίοι… επισήμως παραπληροφορήθηκαν ότι το έργο
τελείωσε, ενώ ΔΕΝ έχει τελειώσει όπως προκύπτει από τα πραγματικά
γεγονότα;
Καταγγέλλω δημόσια αυτή τη διάτρητη διαδικασία που ακολουθείται και καλώ τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να ακολουθήσει την οδό της νομιμότητας και της διαφάνειας, χωρίς να αποκρύπτει την πραγματικότητα από τους πολίτες και τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους”.
Ο κος Κατσικάρης καλεί τον Δήμαρχο Αίγινας να πάρει επίσημα θέση και με βάση τα αδιάσειστα αυτά στοιχεία και γεγονότα να ενημερώσει τους πολίτες της Αίγινας.

“Τέλος, ως άνθρωπος που -ανταποκρινόμενος στο χρέος και την ευθύνη μου- εργάστηκα σκληρά για το έργο αυτό με τον Γιάννη Σγουρό, τον Σάκη Σακκιώτη, αλλά και τον προηγούμενο Δήμαρχο Παναγιώτη Κουκούλη, δεν συμμετέχω σε επικοινωνιακές παραστάσεις και δεν επιζητώ κανένα μπράβο επειδή επιτέλεσα το καθήκον μου, αφού σταθερή είναι η θέση μου ότι ο Αγωγός… ανήκει στους Αιγινήτες και σε όλους τους πολίτες που αγαπούν την Πρώτη Πρωτεύουσα της χώρας και σε αυτό δεν χωρούν καπηλείες» καταλήγει ο κος Κατσικάρης.


© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı