You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » 98% ανεργία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη – Από τα συσσίτια της Εκκλησίας ζουν οι άνεργοι

98% ανεργία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη – Από τα συσσίτια της Εκκλησίας ζουν οι άνεργοι

98% ανεργία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη – Από τα συσσίτια της Εκκλησίας ζουν οι άνεργοι

8 προτάσεις της Ενωσης Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά για αναζωογόνηση

Για έλλειψη πολιτικής αναπτυξιακών πρωτοβουλιών κατηγορεί τον ΟΛΠ η Ενωση Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά αλλά και τη Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου για αδιαφορία για το παρόν και το μέλλον της ΝΑ.ΖΩ.ΠΕΙ.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η Ένωση Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά τονίζει:

«Ο ΟΛΠ ανακοινώνει καθημερινά μία σειρά από έργα και αναπτυξιακές δράσεις και πρωτοβουλίες για όλες τις άλλες δραστηριότητες του Λιμανιού του Πειραιά πλην της ναυπηγοεπισκευής, όπου οποιαδήποτε δράση ανακοινώνεται, έχει τη μορφή της ικανοποίησης της τελευταίας επιθυμίας του… μελλοθάνατου και, βέβαια, αφού εμείς ως Ένωση, η Ομοσπονδία μας και οι υπόλοιπες κλαδικές Ενώσεις κάνουμε μία σειρά από επιστολές διαμαρτυρίας και ανακοινώσεις προς τον Τύπο! Πώς θα διακανονιστούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων προς αυτόν, οι οποίες είναι δεδομένο ότι δημιουργήθηκαν εξαιτίας της αναδουλειάς και των λοιπών χρόνιων προβλημάτων που μαστίζουν τον κλάδο μας, πώς θα επισκευαστούν οι δεξαμενές, πώς θα φυλαχθεί η Ζώνη ώστε να μην την κλείνει ο κάθε εργατοπατέρας και σταματάει ακόμη και την όποια ελάχιστη ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα γίνεται, εκβιαστικά… Τι κι αν η ηγεσία του ΟΛΠ είναι σταθερή τα τελευταία χρόνια σε αντίθεση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κατά συνέπεια, γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα, πρέπει κάθε φορά να προσφεύγουμε σε ανοιχτές διαμαρτυρίες και καταγγελίες για να ανακοινωθούν με το σταγονόμετρο δράσεις, αντίστοιχες αυτών που λαμβάνουν οι ιατροί για τους ασθενείς που βρίσκονται σε… κώμα και πρέπει να κρατηθούν λίγο ακόμη στη ζωή, φυτοζωώντας …».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Η πραγματικότητα είναι πως η Ένωση Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά σε συνεργασία με την Ομοσπονδία και τις υπόλοιπες Ενώσεις του κλάδου αγωνίζεται να παραμείνει η Ζώνη σε ελληνικά χέρια και να δώσει δουλειά στις επιχειρήσεις και τους χιλιάδες εργαζομένους, που αυτή τη στιγμή τρέφονται από τα συσσίτια της Εκκλησίας και των Δήμων».

 

Οι ναυπηγοεπισκευαστές καταγγέλλουν το Συνδικάτο Μετάλλου επειδή «αγνόησε επιδεικτικά τη ΣΣΕ που του απέστειλε και του πρότεινε η Ένωση Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά τον Απρίλιο αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι δεν ενδιαφέρει τους εργατοπατέρες το μέλλον της Ζώνης, που μαστίζεται κατά 98% από ανεργία αλλά μόνο η μικροκομματική σκοπιμότητα».

Υποστηρίζει ότι αυτό βολεύει τους εργατοπατέρες να δουλεύουν οι λίγοι και εκλεκτοί τους εκβιαστικά, με πολύ μεγάλο μεροκάματο στις ελάχιστες δουλειές που, εξ ανάγκης μόνο θα φέρει κάποιος πλοιοκτήτης στη Ζώνη Περάματος, παρά να δουλέψουν στο σύνολό τους οι επιχειρήσεις και να φάνε ψωμί οι εργαζόμενοι στους οποίους με τη ΣΣΕ που προτείναμε, θα συμφωνούσαμε με 90 ευρώ μεροκάματο συμπεριλαμβανομένου δώρου, επιδόματος και αδείας.

«Κανείς πλοιοκτήτης, Έλληνας ή ξένος δεν πλησιάζει πλέον τη μη ανταγωνιστική ΝΑ.ΖΩ.ΠΕΙ. πόσο μάλλον υπό το κράτος της έλλειψης εργασιακής ειρήνης και των εκβιασμών».

Για να υπάρξει μία ελπίδα για το αύριο η Ενωση Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά προτείνει:

1. Εξεύρεση πόρων – ενίσχυση της ΝΑΖΩ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

2. Βελτιστοποίηση των υποδομών – υποδοχή πελατών – ηλεκτρονική καρτέλα πελάτη. 3. Οργάνωση cluster ναυτιλίας και καινοτόμου κέντρου.

4. Δυνατότητα χρηματοδότησης από ΕΣΠΑ και εγγυοδοτικά προγράμματα.

5. Προσέλκυση πελατών μέσα από την προβολή της Ζώνης σε παγκόσμιο επίπεδο.

6. Προβολή των χώρων, ενημέρωση πελατών και προσπάθεια αλλαγής κλίματος και αξιοπιστίας.

7. Ανάπτυξη και υπαγωγή σε πρόγραμμα επιδότησης μέσα από το οδικό ισοδύναμο για την κατασκευή ακτοπλοϊκών πλοίων και πορθμείων.

8. Άμεση επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας.

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı