You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » 90.000.000 λαθραία τσιγάρα μέσα σε πλοίο στην Πάχη Μεγάρων

90.000.000 λαθραία τσιγάρα μέσα σε πλοίο στην Πάχη Μεγάρων

90.000.000 λαθραία τσιγάρα μέσα σε πλοίο στην Πάχη Μεγάρων

Στην κατάσχεση οχηματαγωγού πλοίου που μετέφερε εννέα Φορτηγά (Φ/Γ) οχήματα έμφορτα με ποσότητες λαθραίων τσιγάρων, που εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 90.000.000 τεμάχια, προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή “ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ” Πάχης Μεγάρων και περιλαμβάνει, επίσης, την κατάσχεση ενός Φ/Γ στην ξηρά, καθώς και την σύλληψη επτά (07) αλλοδαπών μελών πληρώματος.

Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και τη δίωξη του λαθρεμπορίου.

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, διεξήχθη συντονισμένη επιχείρηση δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης, σκάφος και στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών) αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο εντοπισμός του εν λόγω πλοίου, το οποίο επιχειρούσε λαθραία εκφόρτωση εννέα (09) Φ/Γ οχημάτων και του λαθραίου φορτίου τους πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε προβλήτα της περιοχής “ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ” Πάχης Μεγάρων. Ταυτόχρονα, προσωπικό των αρμόδιων Διευθύνσεων Ασφάλειας και Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ακινητοποίησε επί της ακτής ένα ακόμη Φ/Γ όχημα που συμμετείχε στην προαναφερθείσα παράνομη δραστηριότητα.

Επισημαίνεται ότι, η συγκεκριμένη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων αποτελεί τη δεύτερη σε μέγεθος που έχει κατάσχει το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μέχρι σήμερα και η ακριβής καταμέτρησή της θα διενεργηθεί από τις αρμόδιες Τελωνειακές Αρχές. Υπογραμμίζεται ότι, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το ύψος των διαφυγόντων δασμών ανέρχεται σε περίπου 30.000.000 ευρώ. Αξίζει τέλος να αναφερθεί η σπουδαιότητα του εγχειρήματος του σημερινού περιστατικού καθόσον η εγκληματική ομάδα που εκμεταλλευόταν το συγκεκριμένο πλοίο προέβαινε σε συνεχείς μετονομασίες του, γεγονός που καθιστούσε ιδιαίτερα δυσχερή τον εντοπισμό του από τις Υπηρεσίες Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας, ενώ για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών για τις περαιτέρω ενέργειες.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı