You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » 71 χρόνια από τον βομβαρδισμό του Πειραιά

71 χρόνια από τον βομβαρδισμό του Πειραιά

71 χρόνια από τον βομβαρδισμό του Πειραιά

Ο Δήμος τίμησε τα θύματά του

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του βομβαρδισμού της πόλης, την 11η Ιανουαρίου 1944 τέλεσε σήμερα ο Δήμος Πειραιά στο δημοτικό νεκροταφείο της Ανάστασης. Μπροστά στο μνημείο των θυμάτων παρουσία εκπροσώπων των αρχών της πόλης καθώς και συγγενών των θυμάτων, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, κατέθεσε στεφάνι ενώ κατά την ομιλία του για το τραγικό γεγονός του Βομβαρδισμού, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η 11η Ιανουαρίου 1944, για τον Πειραιά ήταν το βαρύτερο τίμημα του πολέμου. “Απροσδιόριστος ο αριθμός, αλλά σίγουρα πολλές εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και από την επόμενη ημέρα χιλιάδες Πειραιώτες εγκατέλειψαν την κατεστραμμένη από τους βομβαρδισμούς πόλη, για να εγκατασταθούν στην Αθήνα, διαρρηγνύοντας τον κοινωνικό ιστό, αφήνοντας πίσω μεγάλες ανοιχτές «πληγές». Άνθρωποι που θυμούνται, μιλούν για το κόκκινο πέπλο φωτιάς και καπνού που σκέπαζε ολόκληρο τον Πειραιά.

Χαρακτηριστικά ο τύπος της εποχής έγραφε: «Επλήγη ο πνεύμων και η καρδιά της πόλεως». Η νέα Δημοτική Αρχή, όπως και κάθε προηγούμενες φυσικά, μαζί με τους συγγενείς των θυμάτων αλλά και μαζί με όλες και όλους τους Πειραιώτες, διατηρεί άσβεστη την ιστορική μνήμη και με σεβασμό σε αξίες και αρχές, τιμά σήμερα την μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν άδικα, πληρώνοντας με το χειρότερο τρόπο το τίμημα του πολέμου. Ας είναι αιώνια η μνήμη τους»

Στην επιμνημόσυνη δέηση παραβρέθηκαν: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Δαβάκης, ο Γ. Γραμματέας κ. Β. Ταταρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Α. Αργουδέλης και Π. Καλογερόγιαννης, η Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝ κ. Στ. Αντωνάκου. Οι επικεφαλής των παρατάξεων κ.κ. Η. Κατσαφάδος και Αντ. Καλογερόγιαννης. Οι Πρόεδροι της Β´ και Ε´ Κοινότητας Ευαγ. Αθανασίου και Ι. Βοϊδονικόλας αντίστοιχα, ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Ι. Αλιφραγκής, ο ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού ATLANTIS FM 105,2, της έντυπης και ηλεκτρονικής εφημερίδας Εν Πειραιεί, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, Συλλόγων και Σωματείων της πόλης, συγγενείς των θυμάτων και πλήθος κόσμου.

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı