You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Ιδού τα μέλη της σπείρας που ξάφριζε ηλικιωμένους

Ιδού τα μέλη της σπείρας που ξάφριζε ηλικιωμένους

Ιδού τα μέλη της σπείρας που ξάφριζε ηλικιωμένους

Δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 2 ατόμων οι οποίοι συνελήφθησαν την 17-7-2020 κατηγορούμενοι ως μέλη συμμορίας που διέπραττε κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων, με τη μέθοδο της απασχόλησης. Συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση τυγχάνουν δύο επιπλέον άτομα, σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και αναζητούνται.

Ως προς τον τρόπο δράσης, δύο από τα μέλη της σπείρας, πρωινές κυρίως ώρες κινούνταν με όχημα σε διάφορες περιοχές της Αττικής προς αναζήτηση ηλικιωμένων ατόμων. Αφού εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους, τους προσέγγιζαν και προσποιούμενοι τους τεχνικούς Εταιρείας Ηλεκτροδότησης, υπαλλήλους του Δήμου, υποψήφιους ενοικιαστές ή ότι ήθελαν απλά να τους προσφέρουν γλάστρες με φυτά, εισέρχονταν στις οικίες τους.

Όταν κατάφερναν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους, τους καθοδηγούσαν και τους αποπροσανατόλιζαν με διάφορες προφάσεις κάθε φορά, ενώ παράλληλα οι κατηγορούμενοι ερευνούσαν την οικία και με γρήγορες και μεθοδευμένες κινήσεις αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα ήταν τόσο πειστικοί που έπειθαν τους παθόντες να συγκεντρώσουν τα χρήματα και τα τιμαλφή που είχαν στην οικία τους σε αλουμινόχαρτο ή σε ξύλινη επιφάνεια, για να μην καταστραφούν από τις εργασίες που προφασίζονταν κάθε φορά ότι θα έκαναν ως τεχνικοί στην οικία τους και τεχνηέντως τα αφαιρούσαν.

Από τις έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, συσκευών κινητών τηλεφώνων, τηλεφωνικών συνδέσεων, το χρηματικό ποσό των -2.000- ευρώ καθώς και το “επιχειρησιακό” τους αυτοκίνητο.

Κατά τη διερεύνηση της δράσης τους διαπιστώθηκε ότι το αρχηγικό μέλος διοχέτευε τα αφαιρεθέντα κοσμήματα και τιμαλφή σε ενεχυροδανειστήρια ή τρίτα άτομα.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί εννέα περιπτώσεις κλοπών στις περιοχές Αλίμου, Βούλας, Χολαργού, Χαλανδρίου και Αγίας Βαρβάρας, με το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν να υπερβαίνει τις -103.000- ευρώ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους:

  1. ΓΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ Ιωάννη του Αντωνίου και της Ειρήνης, γεννηθέντα την 6-4-1995 στην Αθήνα και

  1. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟ Παναγιώτη του Γεωργίου και της Δήμητρας, γεννηθέντα την 1-3-1987 στη Νίκαια

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως την 27-1-2021 σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση των κατηγορουμένων, στη διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδών πράξεων, καθώς και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9692920 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı