You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Ο ανδριάντας του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στέκει μπροστά στην Αγ. Τριάδα Πειραιώς

Ο ανδριάντας του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στέκει μπροστά στην Αγ. Τριάδα Πειραιώς

Ο ανδριάντας του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στέκει μπροστά στην Αγ. Τριάδα Πειραιώς

Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ τελέστηκε σήμερα, του Αγίου Πνεύματος, η Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς. Κατά τη διάρκεια του κηρύγματος του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε  στο Άγιο Πνεύμα το οποίο όπως χαρακτηριστικά είπε «ήρθε να για ειρηνεύει, να φωτίζει, να περισκέπει, να αγιάζει και να χαριτώνει τον κόσμο».

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία και σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του τελευταίου Αυτοκράτορα της Βασιλίδος των Πόλεων, Κωνσταντίνου του Παλαιολόγου, ο οποίος βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγία Τριάδος Πειραιώς. Ο ανδριάντας είναι δωρεά του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Προέδρου του και φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Γεώργιο Ρούσση.

Για τις τελευταίες στιγμές πριν την τελική Άλωση της Πόλεως, μίλησε ο Πρόεδρος της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς, ιστορικός και συγγραφέας Στέφανος Μίλεσης ο οποίος αναφέρθηκε στα σημαντικά αυτά γεγονότα, αλλά και στο σθένος του μεγάλου Αυτοκράτορα να μην παραδώσει την Πόλη.

Αμέσως μετά την τελετή των αποκαλυπτηρίων του Ανδριάντα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση «υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως του ενδόξου Βασιλέως των Ρωμαίων και Αυτοκράτορος Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και των συν αυτώ μαρτυρικώς πεσόντων κατά την άλωση της Βασιλίδος των Πόλεων».

Η όλη εκδήλωση έκλεισε με ενός λεπτού σιγή και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı