You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » 28 χρόνια Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά

28 χρόνια Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά

28 χρόνια Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη

Χαιρετισμό στη γενέθλια εκδήλωση της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά «Κανάλι Ένα, 90,4» επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 28 χρόνων λειτουργίας απηύθυνε ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Μουσείο, με την παρουσία εκπροσώπων της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αιρετών της πόλης και τη μαζική συμμετοχή των Πειραιωτών.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης απένειμε τιμητικό βραβείο στη δημοσιογράφο Σοφία Φασουλάκη, σύζυγο του εκλιπόντος δημοσιογράφου Τριαντάφυλλου Δραβαλιάρη, για τη σημαντική συμβολή του στο δημοτικό ραδιόφωνο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε: «Η Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά, το «Κανάλι Ένα 90,4 FM» συμπληρώνει 28 χρόνια ζωής. Ο ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης μας, κουβαλάει ένα ιδιαίτερο ιστορικό βάρος. Ήταν ένας από τους πρώτους σταθμούς της ελεύθερης ραδιοφωνίας και άνοιξε το δρόμο, μαζί με τα δημοτικά ραδιόφωνα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, στην πολυφωνία και την πλουραλιστική ενημέρωση στα ερτζιανά.

Η Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά, στη διάρκεια της μακρόχρονης πορείας της, έχει ζήσει και ένδοξες ημέρες. Είχε την τύχη να φιλοξενήσει στα μικρόφωνά της καταξιωμένους επαγγελματίες και να κερδίσει την εμπιστοσύνη μεγάλου μέρους ακροατών. Αυτός είναι και ο δικός μας οδηγός για την νέα εποχή που οραματιζόμαστε για τη Δημοτική Ραδιοφωνία της πόλης μας, αλλά και αυτό που έγειρε την πλάστιγγα όταν κληθήκαμε πριν λίγους μήνες να πάρουμε απόφαση για το μέλλον του Καναλιού.

Είναι αλήθεια ότι το «Κανάλι Ένα» του Πειραιά δεν αξιοποιήθηκε όσο έπρεπε σε όλη αυτή τη διάρκεια των ετών. Δεν έφτασε εκεί που μπορούσε να φτάσει, με βάση την ιστορία του και τις δυνατότητές του. Μετά από αρκετά χρόνια καμπής και απαξίωσης, ήρθε η ώρα το «Κανάλι Ένα» του Πειραιά, να μπει ξανά στο ραδιοφωνικό χάρτη της χώρας. Με πρόγραμμα ποιοτικό και πλουραλιστικό. Με πρόγραμμα ανταγωνιστικό που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κοινού, σεβόμενο τον κοινωνικό ρόλο που ένα δημοτικό ραδιόφωνο οφείλει να διαδραματίσει. Με μικρόφωνα ανοιχτά στην κοινωνία και τους φορείς της πόλης.

Στόχος μας είναι το Δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά να αποκτήσει τη χαμένη του αίγλη και όλοι μαζί, Δήμος, Διοίκηση και εργαζόμενοι να δουλέψουμε με πάθος, όραμα και σχέδιο για να το αγκαλιάσει ξανά και να το εμπιστευθεί ο κόσμος, ο οποίος είναι έτοιμος να το πράξει.

Ήμουν ιδιαίτερα προβληματισμένος όταν αναλάβαμε τον Σεπτέμβριο, για το αν μπορούμε να φέρουμε σε πέρας το εγχείρημα αυτό, καθώς η απαξίωση του τα τελευταία χρόνια, τα συσσωρευμένα χρέη του, το πολύ υψηλό κόστος λειτουργίας του, αλλά και η νοοτροπία που επικρατούσε τα τελευταία χρόνια στο Κανάλι Ένα, έκανε δύσκολη την προσπάθεια αυτή. Σε συνδυασμό με το δύσκολο και κρίσιμο περιβάλλον της χώρας, αλλά και την εξαιρετικά δραματική οικονομική κατάσταση του Δήμου Πειραιά, ο οποίος ουσιαστικά επιδοτεί το Κανάλι Ένα για να λειτουργεί.

Η αλήθεια είναι ότι σήμερα είμαι περισσότερο αισιόδοξος, διότι η νέα Διοίκηση που ανέλαβε λίγο πριν το τέλος του έτους, έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι θέλει, ότι έχει ιδέες και ιδιαίτερα διάθεση και γνώση, χαρακτηριστικά απαραίτητα για την επιτυχία. Στην προσπάθεια αυτή θέλουμε όλο τον πειραϊκό λαό και όχι μόνο, κοντά μας. Σας ευχαριστώ για τη σημερινή μαζική παρουσία. Θα έλεγα πως το πρώτο λάθος της Διοίκησης του Καναλιού είναι η επιλογή του χώρου, επειδή η αίθουσα του Ναυτικού Μουσείου δεν μας χωράει. Νομίζω ότι η επόμενη εκδήλωση πρέπει να γίνει στο εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, γιατί τόσο κόσμο δεν περίμενα ούτε εγώ. Αυτό δείχνει πόσο σέβονται την ιστορία και τη διαδρομή του δημοτικού ραδιοφώνου, αυτούς που μίλησαν από τα μικρόφωνά του, αυτούς που προσέφεραν τότε ώστε πράγματι να ανοίξει ο δρόμος για την πολυφωνία.

Είμαι αισιόδοξος, σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας. Να ευχαριστήσω την Πρόεδρο του Ναυτικού Μουσείου για τη διάθεση της αίθουσας, όλο τον κόσμο που είναι σήμερα εδώ και θεωρώ ότι η νέα Διοίκηση, όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, γιατί πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν συνεργασίες, να δημιουργήσουμε πάλι ένα δυνατό δημοτικό ραδιόφωνο».

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı