You Are Here: Home » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΚΟΣΜΙΚΑ » 22 χρόνια ΑΤΛΑΝΤΙΣ – Γιορτή και εκδήλωση αλληλεγγύης μαζί, με τη συμμετοχή του Ομίλου Unesco Πειραιά

22 χρόνια ΑΤΛΑΝΤΙΣ – Γιορτή και εκδήλωση αλληλεγγύης μαζί, με τη συμμετοχή του Ομίλου Unesco Πειραιά

22 χρόνια ΑΤΛΑΝΤΙΣ – Γιορτή και εκδήλωση αλληλεγγύης μαζί, με τη συμμετοχή του Ομίλου Unesco Πειραιά

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 22 χρόνια από την ίδρυση του Ραδιοφωνικού Σταθμού “Atlantis Fm 105.2”, πραγματοποιήθηκε Συναυλία στην Μουσική Σκηνή της “Αρχιτεκτονικής” στο Γκάζι στις 23 Δεκεμβρίου 2012 στηρίζοντας το έργο του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων ενάντια στην φτώχεια.

Στο κατάμεστο χώρο της Αρχιτεκτονικής συγκινητική ήταν η ανταπόκριση και συμμετοχή των παρευρισκομένων καθώς συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες τροφίμων, ειδών ρουχισμού, παιχνιδιών αλλά και ειδών οικιακής χρήσης από συνανθρώπους μας που θέλησαν να προσφέρουν και να στηρίξουν την προσπάθεια του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων για την δημιουργία μονίμων δομών ενάντια στην φτώχεια.

Οι παρευρισκόμενοι, απολαμβάνοντας ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα από αγαπημένους καλλιτέχνες, όπως η Ραλλία Χρηστίδου, τα μουσικά συγκροτήματα των “Όναρ”, “Γυμνών Καλωδίων”, “Motivo 4” αλλά και νέων δημιουργών, έδωσαν μία ηχηρή απάντηση σε όσους αμφισβητούν την διάθεση του κοινωνικού συνόλου για ανιδιοτελή προσφορά λόγω της οικονομικής κρίσης ενισχύοντας με αμέτρητα είδη πρώτης ανάγκης από το υστέρημά τους το έργο του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων.

Στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρωπίνου δυναμικού» με θεματικό άξονα «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρωπίνου δυναμικού σε μία κοινωνία ίσων ευκαιριών» με την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) ο Όμιλος για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τους δήμους Περάματος, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά μέσα στους ερχόμενους μήνες πρόκειται να προχωρήσει στην δημιουργία Μονίμων Δομών ενάντια στην φτώχεια. Πρόκειται να λειτουργήσουν χώροι κοινωνικών παντοπωλείων, κέντρων υποδοχής αστέγων, παροχής συσσιτίων, κοινωνικών φαρμακείων, δημοτικών λαχανόκηπων, τραπεζών χρόνου, γραφείων διαμεσολάβησης. χώροι κοινωνικών παντοπωλείων, κέντρων υποδοχής αστέγων, παροχής συσσιτίων, κοινωνικών φαρμακείων, μονάδες διανυκτέρευσης, τραπεζών χρόνου και γραφείων διαμεσολάβησης. Οι δομές αυτές θα απασχολήσουν ανέργους για τα επόμενα 2 χρόνια. Από το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ωφεληθούν άμεσα άστεγοι συμπολίτες μας και όσοι βρίσκονται ήδη ή διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο να βρεθούν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και Αντιπροέδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων Κέντρων της UNESCO (WFUCA), Υπεύθυνος για την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης σε μήνυμά του ευχαρίστησε τον Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού “Atlantis Fm 105.2” και Εκδότη της Εφημερίδας “Εν Πειραιεί” κ. Μιχάλης Χάνδακας για την διάθεσή του να συμβάλλει στην στήριξη των μονίμων δομών ενάντια στην φτώχεια και όλους εκείνους που προσέφεραν γενναιόδωρα υλικά αγαθά για τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν.

Κατά την λήξη της Συναυλίας οι καλλιτέχνες τιμήθηκαν από τον Όμιλό μας για την προσφορά τους στην Μουσική.

Η Συλλογή των ειδών πρώτης ανάγκης πραγματοποιήθηκε και στηρίχθηκε από εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί στα πλαίσια των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα που υλοποιούνται με την συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı