You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » 15 χρόνια, το ίδιο χάλι έξω από τον ΗΣΑΠ

15 χρόνια, το ίδιο χάλι έξω από τον ΗΣΑΠ

15 χρόνια, το ίδιο χάλι έξω από τον ΗΣΑΠ

Από τον Οκτώβριο του 2022, όταν εγκαινιάστηκε η Γραμμή του metro στον Πειραιά έχουν περάσει αρκετοί μήνες. Παρ’ όλα αυτά στον χώρο της πλατείας Οδησσού, έξω από τον Σταθμό του Ηλεκτρικού, εξακολουθεί να παραμένει ένα σύνολο από κοντέινερ, εργοταξιακές περιφράξεις και ένα άτυπο υπαίθριο πάρκινγκ αυτοκινήτων. Η εικόνα αυτή κρατά 15 χρόνια. Πολύς καιρός και για πόσο ακόμη; Ακόμη κι αν υπάρχουν, κάποιες εκκρεμότητες στο έργο, αυτό σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογεί την παράταση αυτής της εικόνας, άλλωστε υπάρχουν χώροι στο κτήριο του ΗΣΑΠ που θα μπορούσαν να στεγάσουν τις ελάχιστες αυτές ανάγκες.

Η απομάκρυνση κοντέινερ και αυτοκινήτων δε σχετίζεται μόνο με λόγους αισθητικής αλλά κυρίως με λόγους λειτουργικότητας της πλατείας απ’ την οποία διέρχονται κάθε μέρα περίπου 30.000 επιβάτες αλλά και κάτοικοι, εργαζόμενοι και επισκέπτες – τουρίστες της ευρύτερης περιοχής, από και προς το λιμάνι.

Η απομάκρυνση των κοντέινερ και η αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου είναι το ελάχιστο για να αποκτήσει η πλατεία πλήρη λειτουργικότητα, να αποκατασταθεί ως ενιαίος χώρος με όρους ασφάλειας δίνοντας τις απαραίτητες οπτικές «ανάσες» στην ευρύτερη περιοχή.

Γιώργος Γαβρίλης

τ. Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı