You Are Here: Home » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΚΟΣΜΙΚΑ » 12o Aίγινα Fistiki Fest: Αφιέρωμα στον Κώστα Ανδρέου

12o Aίγινα Fistiki Fest: Αφιέρωμα στον Κώστα Ανδρέου

12o Aίγινα Fistiki Fest: Αφιέρωμα στον Κώστα Ανδρέου

Αύριο, Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου, εγκαινιάζεται το ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΑΝΔΡΕΟΥ, ζωγράφο, γλύπτη και χαράκτη, στα πλαίσια του 12ου Φεστιβάλ Φιστικιού.

Ειδικότερα, στις 19:30, στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Δήμου Αίγινας, η έκθεση ζωγραφικής του. (Διάρκεια έκθεσης: 3-24 Σεπτεμβρίου, καθημερινά 10.30-13.00 και 19.30-22.30) και στις 20.30, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αίγινας, η έκθεση γλυπτικής του.

Θα μιλήσουν ο Μάνος Στεφανίδης, συγγραφέας, κριτικός τέχνης και καθηγητής ΕΚΠΑ, και ο γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης, ομότιμος καθηγητής ΑΣΚΤ. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Ιδρύματος Κώστα Ανδρέου, αρχιτέκτονας Νίκος Βαλής. Οι εκθέσεις γίνονται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κώστα Ανδρέου και τις επιμελείται ο εικαστικός Νεκτάριος Κοντοβράκης.

Την ημέρα των εγκαινίων η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Οι χώροι θα δέχονται το κοινό καθημερινώς, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00 και η είσοδος είναι 4€.

Ο Κώστας Ανδρέου (1917-2007) υπήρξε ένας σημαντικός Έλληνας της διασποράς, που απέσπασε τις μεγαλύτερες διεθνείς διακρίσεις, κυρίως στη χώρα όπου εργάστηκε επί μισό αιώνα, τη Γαλλία. Ήταν γλύπτης, ζωγράφος, χαράκτης, κατασκευαστής μακετών και εφευρέτης τεχνικών. Συνεργάστηκε με τον LeCorbusierκαι τον Ιάννη Ξενάκη. Ήταν αυτοδίδακτος. Προσμέτρησε κατά τη διάρκεια της ζωής του περισσότερες από 250 ατομικές και ομαδικές εκθέσεις διεθνώς και πολυάριθμα βραβεία και τιμές. Έζησε και εργάσθηκε αρκετά χρόνια στην Αίγινα, όπου ήλθε ως φίλος του Νίκου Νικολάου και αγόρασε το 1977 ένα σπίτι, στην είσοδο του οποίου υπάρχει πάντα η υπογραφή του.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı