You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ”Οι Άστεγοι του Πειραιά δεν είναι Επικοινωνιακό ή Προεκλογικό Ντεκόρ του Πρωθυπουργού!”

”Οι Άστεγοι του Πειραιά δεν είναι Επικοινωνιακό ή Προεκλογικό Ντεκόρ του Πρωθυπουργού!”

”Οι Άστεγοι του Πειραιά δεν είναι Επικοινωνιακό ή Προεκλογικό Ντεκόρ του Πρωθυπουργού!”

Aνακοίνωση σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στους άστεγους του Πειραιά, εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Ανταρσία στο Λιμάνι”.

Ειδικότερα, ανέφερε τα εξής:

“Είναι η τρίτη φορά φέτος που στελέχη της κυβέρνησης, τώρα και ο Πρωθυπουργός, φωτογραφίζονται με τους άστεγους στο λιμάνι του Πειραιά. Είναι πρόκληση σε μια πόλη που δεν διαθέτει, γιατί κανείς δε φρόντισε να αποκτήσει, επαρκής δομές φιλοξενίας και περίθαλψης των αστέγων, σε μια πόλη όπου οι άστεγοι καθημερινά πληθαίνουν, σε μια πόλη όπου το πρόβλημα της στέγης θα γίνεται όλο και μεγαλύτερο καθώς τα ενοίκια έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Αυτά είναι για τους απλούς πολίτες τα αποτελέσματα της πολυδιαφημισμένης «ανάπτυξης» του Πειραιά.

Και ρωτάμε τον κ. Πρωθυπουργό, εκτός από χαμόγελα, υποσχέσεις και φιλικά χτυπήματα στην πλάτη έχει τίποτε άλλο να προσφέρει στους άστεγους του Πειραιά;  Ή όλα τα εκατομμύρια μοιράστηκαν σε μεγαλοεπιχειρηματίες, καναλάρχες, κλινικάρχες, εργολάβους και rafal;

Στον Πειραιά χρειαζόμαστε δομές φιλοξενίας και περίθαλψης των αστέγων τώρα! Μπορούν να επιταχθούν άμεσα κλειστά ξενοδοχεία ή να αξιοποιηθούν κλειστά δημόσια κτίρια (π.χ. τα κτίρια του ΕΦΚΑ).  Σίτιση και υγειονομική περίθαλψη όλων των αστέγων με ευθύνη της πολιτείας και του Δήμου. Μέριμνα της πολιτείας για την κοινωνική τους επανένταξη και εύρεση εργασίας. Προγράμματα λαϊκής και εργατικής κατοικίας. Και κυρίως μέτρα για την οικονομική ανακούφιση και στήριξη φτωχών, άνεργων, χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων για να μην αυξάνονται οι άστεγοι και οι κοινωνικά απόκληροι.

Στέγη, τροφή, περίθαλψη  είναι κοινωνικά δικαιώματα και πρέπει να εξασφαλίζονται για όλους”.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı