You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Η πανήγυρη του Παρεκκλησίου της Αγίας Όλγας στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς

Η πανήγυρη του Παρεκκλησίου της Αγίας Όλγας στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς

Η πανήγυρη του Παρεκκλησίου της Αγίας Όλγας στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς

Τη μνήμη της Αγίας Ισαποστόλου Όλγας της Βασιλίσσης, εόρτασε με ευλάβεια και κατάνυξη ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο φερώνυμο ενοριακό Παρεκκλήσιο.

Την Κυριακή 10 Ιουλίου, παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Σήμερα τελέσθηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα θα τελεσθούν οι ακολουθίες του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως. 

Το Παρεκκλήσιο της Αγίας Όλγας έχει ανοικοδομηθεί ανάμεσα στις πολυκατοικίες και το έργο της ανεγέρσεως του ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 1997 με τις ευλογίες του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Πειραιώς κυρού Καλλινίκου και τις άοκνες προσπάθειες του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας, μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Μαρίνου Γεωργακοπούλου και των συνεργατών του.

Ο Ναός ανεγέρθηκε σε οικόπεδο, δωρεά των αειμνήστων αδερφών Νικολάου και Ιωάννας Τζώρτζη. Τα θυρανοίξια ετέλεσε ο Μητροπολίτης πρ. Πειραιώς κυρός Καλλίνικος στις 7 Οκτωβρίου 2000 ενώ τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ στις 27 Οκτωβρίου 2012.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı