You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Ως πότε θα υπολειτουργεί το Κέντρο Υγείας Κερατσινίου;

Ως πότε θα υπολειτουργεί το Κέντρο Υγείας Κερατσινίου;

Ως πότε θα υπολειτουργεί το Κέντρο Υγείας Κερατσινίου;

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν 17 Βουλευτές και Βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου, θέτοντας τον αρμόδιο Υπουργό και την κυβέρνηση προ των ευθυνών τους και ζητώντας απαντήσεις για την έκδοση του οργανισμού λειτουργίας, το προσωπικό που υπηρετεί με οργανική θέση και το χρονοδιάγραμμα πλήρους στελέχωσής του.

Ειδικότερα, αφού τονίζεται η φιλότιμη προσπάθεια του λιγοστού ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού να ανταποκριθούν στις ανάγκες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας των πολιτών του Κερατσινίου κι όχι μόνο, αναδεικνύεται η κυβερνητική αβελτηρία να λειτουργήσει το Κ.Υ. πλήρως στελεχωμένο με προσωπικό και πλήρη ιατρικό εξοπλισμό.

“Σε μία περιοχή όπως το Κερατσίνι, που ως Δήμος αριθμεί άνω των 80.000 κατοίκων, στο πλάι των προβλητών της Cosco, όπου τα εργατικά ατυχήματα είναι πολύ συχνά, η άμεση πρόσβαση σε ένα καλά στελεχωμένο και εξοπλισμένο Κ.Υ. δεν είναι απλά δικαίωμα των πολιτών και των εργαζομένων, αλλά αδήριτη ανάγκη κι υποχρέωση της πολιτείας” τονίζουν οι βουλευτές και προσθέτουν:

“Όμως, παρά την πρόβλεψη για την ίδρυση μίας μονάδας (Κ.Υ.) της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η οποία θα εντάσσονταν στο σχέδιο αποσυμφόρησης των Νοσοκομείων, με παροχές όχι μόνο διάγνωσης, αλλά και πρώιμης παρέμβασης και αντιμετώπισης εκτάκτων κι επειγόντων περιστατικών, μικροχειρουργεία, πρόληψη, θεραπεία, κλπ., η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας αδιαφορούν. Τα ερωτήματα που θέσαμε προ διετίας μένουν ακόμα αναπάντητα κι αφορούν πολύ συγκεκριμένα ζητήματα, όπως η έκδοση σε ΦΕΚ του Οργανισμού με τις θέσεις του προσωπικού του Κ.Υ. Κερατσινίου, η πρόσληψη και η στελέχωσή του με μόνιμο προσωπικό που δεν θα προέρχεται από το αναγκαίο προσωπικό γειτονικών δομών υγείας και το χρονοδιάγραμμα της πλήρους στελέχωσής του, σύμφωνα με το νόμο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας”.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı