You Are Here: Home » ΝΑΥΤΙΛΙΑ » «Χωρίς εθνική στήριξη η ελληνική ναυτιλία» – Πυρά από τον πρόεδρο της ΕΕΕ

«Χωρίς εθνική στήριξη η ελληνική ναυτιλία» – Πυρά από τον πρόεδρο της ΕΕΕ

«Χωρίς εθνική στήριξη η ελληνική ναυτιλία» – Πυρά από τον πρόεδρο της ΕΕΕ

Ιδιαίτερα οξύς για την αντιμετώπιση της ναυτιλίας από τις κυβερνήσεις ήταν ο επανεκλεγείς πρόεδρος της ΕΕΕ Θόδωρος Βενιάμης κατά την ομιλία του στη γενική συνέλευση της Ενωσης. «Τί μπορεί να πει κανείς όταν σε ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό περιβάλλον, σε τόσο εύθραυστες οικονομικές συνθήκες κάποιοι, για δικούς τους προσωπικούς λόγους αντί να στηρίξουν την εθνική προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη στον τομέα της ναυτιλίας, επέλεξαν να αμφισβητήσουν την προσφορά και τον διαχρονικό πατριωτισμό του Έλληνα που μοχθεί και παράγει στη θάλασσα» είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στη διεθνή αναγνώριση του έργου που επιτελεί η ναυτιλία σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο πρόεδρος της ΕΕΕ υποστήριξε ότι ενώ ο πρόεδρος της Γερουσίας της Κίνας κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, χαρακτήριζε την Ελλάδα «παγκόσμια ηγετική δύναμη στη θάλασσα» και η Ένωση Ευρωπαϊκών Εφοπλιστικών Ενώσεων, στην ετήσια έκθεσή της αποκαλούσε τη ναυτιλία πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, «τότε ακριβώς, ακούσθηκε στην πατρίδα μας το παράδοξο: “Αν νομίζουν οι εφοπλιστές, μπορούν να αλλάξουν τη σημαία στα πλοία τους”.

«Δηλαδή, ο τόπος δεν χρειάζεται έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς στόλους του κόσμου; ΄Η μήπως, τελικά, είναι τόσο μεγάλος που κάποιοι καταλαβαίνουν ότι δεν επαρκούν για να τον διαχειριστούν και να χαράξουν και να εφαρμόσουν ναυτιλιακή πολιτική;. Είναι, λοιπόν, να διερωτάται κανείς, πως η χώρα μας έφτασε στη σημερινή της κατάντια;» τόνισε και πρόσθεσε: «Η ναυτιλία βρέθηκε να αντιμετωπίζει συγχρόνως δυσκολίες και έξω, στο πεδίο της παραγωγικής της δραστηριότητας αλλά και μέσα, στο πεδίο των υπηρεσιών και της εν γένει εθνικής στήριξης στο έργο της, όταν υπουργός χαρακτηρίζει την συνεργασία μεταξύ κράτους και αντιπροσωπευτικής οργάνωσης του εφοπλισμού, ως εμπλοκή της ναυτιλίας στο νομοθετικό έργο».

 

«Η χώρα που φθονεί την επιτυχία δεν πρόκειται να την αποκτήσει»

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσφορά του ναυτικού πλούτου στον τόπο, όχι μόνο στον οικονομικό τομέα, αλλά και σε έργα ευρύτατου κοινωνικού φάσματος, η οποία όπως είπε, είναι διαχρονική και συνεχίζεται. «Προσφορά αθόρυβη και αδιάκοπη. Γιατί η ιστορία έχει αποδείξει ότι πρώτη η ναυτιλία είναι αυτή που σπεύδει, όταν η πατρίδα έχει ανάγκη. Και σπεύδει με ανιδιοτέλεια, χωρίς να περιμένει κανενός είδους πατριωτικά εύσημα, ιδίως από αυτούς που κοντόφθαλμα και με κουτοπονηριά καλλιεργούν κοινωνικές αντιπαλότητες, χωρίς να βλέπουν ότι η χώρα που φθονεί την επιτυχία, ποτέ δεν πρόκειται να την αποκτήσει. Είναι κρίμα και λάθος με οικονομικές και εθνικές συνέπειες».

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı