You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Χωρίς αναισθησιολόγους το Αντικαρκινικό “Μεταξά”

Χωρίς αναισθησιολόγους το Αντικαρκινικό “Μεταξά”

Χωρίς αναισθησιολόγους το Αντικαρκινικό “Μεταξά”

Σε λίστα αναμονής οι καρκινοπαθείς

Φυλλορροεί το αντικαρκινικό Νοσοκομείο “Μεταξά”. Σύμφωνα με τον Σύλλογο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου, ο χειρουργικός τομέας εξωθείται σε επιπλέον συρρίκνωση, λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων αλλά και των αναστολών εργασίας που προέκυψαν. “Μετά την αναγκαστική αναστολή των χειρουργείων για μεγάλα χρονικά διαστήματα των τελευταίων 2 χρόνων, λόγω των συνθηκών της πανδημίας, τους τελευταίους μήνες προστέθηκε το επιπλέον πρόβλημα της συνταξιοδότησης 5 από τους συνολικά 12 αναισθησιολόγους”.
Οπως υποστηρίζουν, 4 από τους αναισθησιολόγους ουσιαστικά εξωθήθηκαν σε συνταξιοδότηση, λόγω των συνεχών μετακινήσεων στα νησιά. “Μετά και την τελευταία μετακίνηση αναισθησιολόγου με συνοπτικές διαδικασίες στη Λήμνο, ο Χειρουργικός Τομέας αποφάσισε ότι τελικά υπό τις παρούσες συνθήκες υπάρχει δυνατότητα καθημερινά κάλυψης μόνο ενός από τα 6 χειρουργικά τραπέζια του νοσοκομείου!
Η κατάσταση στη ΜΕΘ είναι τραγική, καθώς αναπτύχθηκαν επιπλέον 5 κρεβάτια στα 6 που προϋπήρχαν, σε ακατάλληλο χώρο, με συνέπεια το στρίμωγμα των ασθενών σε πολύ κοντινή απόσταση.
Και το ερώτημα είναι: Τι θα γίνουν οι ογκολογικοί ασθενείς; Πόσο μπορούν να περιμένουν για να χειρουργηθούν; “Ο καρκίνος δεν περιμένει, αλλά εξελίσσεται τις περισσότερες φορές, ραγδαία”.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı