You Are Here: Home » ΒΟΥΛΗ-ΚΟΜΜΑΤΑ » Χρ. Μπουτσικάκης: Μέτρα για την αντιμετώπιση των επιθέσεων με βιτριόλι.

Χρ. Μπουτσικάκης: Μέτρα για την αντιμετώπιση των επιθέσεων με βιτριόλι.

Χρ. Μπουτσικάκης: Μέτρα για την αντιμετώπιση των επιθέσεων με βιτριόλι.

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και Δικαιοσύνης σχετικά με την ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση των επιθέσεων με βιτριόλι κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Πειραιά της ΝΔ Χριστόφορος Μπουτσικάκης.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής παρατηρεί ότι δεν υφίστανται ουσιαστικοί περιορισμοί στη διάθεση, αγορά και χρήση σχετικών προϊόντων. Η διάθεσή τους είναι ελεύθερη στην αγορά χημικών, ακόμα και σε περιεκτικότητα 30%, 50% ή 70% (προϊόντα ανάμειξης που δίνουν διάλυμα θειϊκού οξέος), χωρίς προϋποθέσεις για αγορά μικρής ποσότητας.

Επιπλέον, όπως επισημαίνει ο κ. Μπουτσικάκης, ελλείψει ειδικών ποινικών διατάξεων, η επίθεση με βιτριόλι αντιμετωπίζεται από τη νομολογία απλώς ως βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, μολονότι οι βλάβες που προκαλούνται από ένα τέτοιο έγκλημα συνεπάγονται το βασανισμό του θύματος στο διηνεκές.

Για τους λόγους αυτούς, ο Βουλευτής ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς αφενός να λάβουν μέτρα και να θέσουν περιορισμούς για τον έλεγχο της διακίνησης προϊόντων θειικού οξέος στην αγορά, ώστε να αποφευχθούν περιστατικά όπως αυτό της άτυχης κοπέλας στο μέλλον και αφετέρου, όπως συμβαίνει και σε άλλες Χώρες, να προβλέψουν την αυστηροποίηση της ποινικής μεταχείρισης των δραστών.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı