You Are Here: Home » ΒΟΥΛΗ-ΚΟΜΜΑΤΑ » Χρ. Μπουτσικάκης: “Η ασφάλεια των πολιτών ως προϋπόθεση δημοκρατίας, ευημερίας και ανάπτυξης”

Χρ. Μπουτσικάκης: “Η ασφάλεια των πολιτών ως προϋπόθεση δημοκρατίας, ευημερίας και ανάπτυξης”

Χρ. Μπουτσικάκης: “Η ασφάλεια των πολιτών ως προϋπόθεση δημοκρατίας, ευημερίας και ανάπτυξης”

Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, Χριστόφορος Μπουτσικάκης μίλησε στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας για την ασφάλεια των πολιτών. Τα κύρια σημεία της ομιλίας του ήταν τα εξής:

  • Για να ανακάμψει η Ελλάδα, πρέπει επιτέλους να γίνουμε ένα σύγχρονο Κράτος. Πρέπει να εμπεδωθεί η νομιμότητα και η ομαλότητα.
  • Πρέπει να εμπεδωθεί η ασφάλεια των πολιτών: 1) Για να μπορούν όλοι οι πολίτες να ζουν, όχι υπό καθεστώς φόβου, αλλά υπό συνθήκες ελευθερίας, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή, η σωματική τους ακεραιότητα και η περιουσία τους. 2) Για να πειστούν οι επιχειρηματίες ότι αξίζει να επενδύσουν τα χρήματά τους στη Χώρα μας και ότι η επένδυσή τους δεν κινδυνεύει να καταστραφεί από λοστούς, πέτρες και βόμβες μολότοφ. 3) Για να εμπεδωθεί η ακαδημαϊκή ελευθερία, που σημαίνει ελεύθερη διάδοση των ιδεών στα πανεπιστήμια και όχι παρεμπόδιση του επιστημονικού και εκπαιδευτικού προσωπικού από βίαιες μειοψηφίες, που καταλαμβάνουν χώρους με το «έτσι θέλω», μετατρέποντας τα πανεπιστήμια σε «γιάφκες», με όπλα και πολεμοφόδια, με ναρκωτικά, για την τέλεση κάθε είδους παράνομων πράξεων.
  • Η καταπολέμηση της εγκληματικότητας δεν είναι ζήτημα ικανότητας της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά ζήτημα πολιτικής βούλησης. Γι’ αυτό και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έβγαλε τους αστυνομικούς από τα γραφεία ξανά στο δρόμο, αντικατέστησε τις προβληματικές διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, ενισχύει την ομάδα «ΔΙΑΣ», επανασύστησε την ομάδα «ΔΕΛΤΑ», προχώρησε σε πρόσληψη χιλίων πεντακοσίων νέων αστυνομικών καθώς και σε αντικατάσταση του παλιού εξοπλισμού της ΕΛ.ΑΣ., εντατικοποιεί τους ελέγχους παράνομης μετανάστευσης, επιτάχυνε τις διαδικασίες ασύλου, ώστε όποιος δεν το δικαιούται, να επιστρέφει άμεσα στη Χώρα προέλευσής του.

Ο κ. Μπουτσικάκης τόνισε ότι η ασφάλεια αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τη δημοκρατία, την ευημερία και την ανάπτυξη και προϋπόθεση για να ασκηθούν όλα τα επιμέρους συνταγματικά δικαιώματα.

Με τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας, κάνουμε πράξη τη νέα κανονικότητα. Για να μπορούμε και στο τέλος της θητείας μας, να κοιτάμε τους συμπολίτες μας στα μάτια, όπως τους κοιτάμε και τώρα!

Το βίντεο της ομιλίας: https://boutsikakis.gr/2019/11/30/η-ομιλία-μου-στο-13ο-συνέδριο-της-νέας-δη/

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı