You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Χοντρό δούλεμα για την OIL ONE

Χοντρό δούλεμα για την OIL ONE

Χοντρό δούλεμα για την OIL ONE

Φούμαρα τα περί ανάκλησης της άδειας εμπορίας μαζούτ

Εξι μήνες πέρασαν από τη δέσμευση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη για προσωρινή ανάκληση της άδειας εμπορίας της OIL ONE S.A. λίγες μέρες μετά τη διαρροή τόνων μαζούτ από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ στον Σαρωνικό.

Κατά τη διάρκεια του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου Κερατσινίου – Δραπετσώνας που είχε γίνει τον περασμένο Σεπτέμβρη, ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Μ. Βερροιόπουλος είχε διαβεβαιώσει το Σώμα ότι ο Υπουργός θα προβεί στην ανάκληση της πενταετούς άδειας, που είχε εξασφαλίσει η εταιρεία του Δημήτρη Μελισσανίδη λίγους μήνες πριν (σ.σ. χωρίς καμία αντίσταση ή κινητοποίηση από πλευράς Δήμου).

Πέρασε ο Σεπτέμβρης, ο Οκτώβρης, ο Νοέμβρης, ήρθε ο Μάρτης και η άδεια όχι μόνο δεν έχει ανακληθεί αλλά ακόμα αναζητείται χώρος, εκτός δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, προκειμένου να μεταφερθεί η δραστηριότητα που πραγματοποιείται σήμερα στη δεξαμενή Νο 14 χωρητικότητας 7.159.000 λίτρων πετρελαίου τύπου μαζούτ και βρίσκεται από την πλευρά του κεντρικού δρόμου της Δραπετσώνας.

Αυτό ανέφερε ο διευθυντής του κου Σταθάκη στην αντιπροσωπεία φορέων της πόλης και του Δήμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο κατά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν την περασμένη Τετάρτη. Η δημοτική αρχή κατηγορεί την κυβέρνηση για την έγκριση της άδειας χωρίς καμία διάθεση αυτοκριτικής για το γεγονός ότι χορηγήθηκε επί των ημερών της. Τώρα, και κατόπιν εορτής, απαιτεί την ανάκλησή της που από ότι φαίνεται έχει παραπεμφθεί στις… ελληνικές καλένδες καθώς, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου, απέφυγε να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης της Oil One αλλά και του τσιμεντάδικου Lafarge  και των ανενεργών δεξαμενών ΕΛΠΕ που επίσης ζητά η δημοτική αρχή.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας έκανε λόγο για έντονη δυσοσμία στην περιοχή, το οποίο όπως είπε «προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των δημοτών, αλλά και στη λειτουργία των σχολείων της ευρύτερης περιοχής». Ζήτησε περισσότερους και πιο αυστηρούς ελέγχους, ενώ υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να «ενοχλεί» – όσο πλησιάζει η ώρα των εκλογών –  τους αρμόδιους μέχρι να βρεθεί λύση προς το συμφέρον των δημοτών.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı