You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στο Σχιστό

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στο Σχιστό

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στο Σχιστό

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον πρόεδρο του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, η Προγραμματική Σύμβαση  για την 4η φάση «Αποκατάστασης ΧΑΔΑ Λακκώματα Σχιστού Περάματος». Το έργο το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια με 1 εκ. ευρώ λύνει ένα περιβαλλοντικό ζήτημα που απασχολεί την περιοχή για πολλές δεκαετίες..

Το έργο

Σκοπός του έργου είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής επέμβασης. Με την ολοκλήρωση του έργου εξασφαλίζεται η στεγανότητα της μάζας των 10.000.000 τόνων αποβλήτων με αυξημένη φυσική ραδιενέργεια (φωσφογύψος), που βρίσκονται κάτω από επιφάνεια 125 στρεμμάτων. Στο έργο προβλέπονται χωματουργικές εργασίες διαμόρφωσης και τελικής κάλυψης, προμήθεια και τοποθέτηση γεωσυνθετικών υλικών, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, έργα υποδομής και περιβαλλοντικής προστασίας και έργα φυτεύσεων.

Με αφορμή την υπογραφή της Σύμβασης ο Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει ότι «η θεραπεία περιβαλλοντικών πληγών και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών είναι προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής. Καθημερινά αποδεικνύουμε με συγκεκριμένες πράξεις και δράσεις μας ότι μπορούμε να παρέμβουμε αποτελεσματικά για να μπει τέλος σε προβλήματα που ταλαιπωρούν χρόνια τους κατοίκους της Αττικής».

Ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για το προσωπικό ενδιαφέρον και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε προκειμένου να μπει στην τελική ευθεία η αποκατάσταση του συγκεκριμένου ΧΑΔΑ και να κλείσει μια πληγή η οποία αποτελούσε κίνδυνο για χιλιάδες κατοίκους».

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı