You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Το 2017 πιάνει λιμάνι το Μετρό – Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση

Το 2017 πιάνει λιμάνι το Μετρό – Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση

Το 2017 πιάνει λιμάνι το Μετρό – Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση

Υπεγράφη σήμερα το μεσημέρι στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μεταξύ της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. και της κατασκευαστικής κοινοπραξίας (J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε., GHELLA SPA, ALSTOM TRANSPORT S.A.) η σύμβαση επέκτασης Μετρό, Γραμμής 3, Τμήμα «Χαϊδάρι – Πειραιάς».

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της σχετικής εκδήλωσης ο Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Μαυρουδής Βορίδης, τόνισε μεταξύ άλλων: “Εκείνο το οποίο κάνουμε αυτό το χρονικό διάστημα είναι να προσπαθούμε να επιταχύνουμε αυτά τα μεγάλα έργα. Ένα πρώτο τέτοιο παράδειγμα είναι η σημερινή σύμβαση . Επίσης οφείλω να πω ότι μαζί με αυτή τη σύμβαση το διοικητικό συμβούλιο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ πήρε απόφαση και έχει καλέσει την εταιρεία Ζήμενς προκειμένου εντός του επομένου δεκαπενθημέρου όπως προβλέπουν οι όροι, να υπογράψει τη σύμβαση για την ενεργοποίηση της σηματοδότησης των υπολοίπων σταθμών. Και επομένως απεμπλέκουμε και αυτό το μεγάλο κομμάτι.

Με την σύμβαση επέκτασης που υπεγράφη σήμερα, προστίθενται στο δίκτυο του μετρό άλλοι 6 σταθμοί που θα οδηγήσουν την Γραμμή 3 που ξεκινάει από το αεροδρόμιο στο λιμάνι του Πειραιώς, με τερματικό σταθμό το Δημοτικό Θέατρο. Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 660 εκ. Ευρώ και ξεκινώντας εντός του τρέχοντος μηνός αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός 5,5 ετών. Ο αριθμός των πολιτών που θα εξυπηρετούνται ημερησίως ανέρχονται στους 132.000, ανεβάζοντας το σύνολο των εξυπηρετουμένων επιβατών στους 1.060.000.

Στον σταθμό του Πειραιώς θα δημιουργηθεί με αυτόν τον τρόπο ένας κεντρικός συγκοινωνιακός κόμβος, που θα συνδέει την Γραμμή του ΗΣΑΠ με το ΜΕΤΡΟ, το ΤΡΑΜ, που αναμένεται να διέλθει και αυτό από το σημείο, και με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο. Παράλληλα, αναμένεται να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας κατά 2.000 περίπου.

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı