You Are Here: Home » ΑΡΘΡΑ - ΓΝΩΜΕΣ » Το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα της χώρας είναι το μεγάλο πρόβλημά μας

Το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα της χώρας είναι το μεγάλο πρόβλημά μας

Το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα της χώρας είναι το μεγάλο πρόβλημά μας

Toυ Γιώργου Mαθιουδάκη MD, PhD

Διευθυντή Πνευμονολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Νικαίας Πειραιώς

geoamath@otenet.grΤο πολιτικό σύστημα της χώρας μας, εξαντλημένο από τις αέναες υποχωρήσεις του απέναντι στις απαιτήσεις της χωρίς δεξιότητες, έμπνευση και επιχειρηματική συνείδηση οικονομικής ελίτ, η οποία το χρηματοδοτεί για να διατηρεί το θώκο του, προκειμένου να υπηρετεί τα συμφέροντά της. Αυτή η ηθικά και οικονομικά ανερμάτιστη επιχειρηματική ελίτ, που αποτελείται από ένα σύμφυρμα αδαών, ανέμπνευστων και ανεπρόκοπων “επιχειρηματιών” νέμεται την χώρα και τα οικονομικά της, επί 30 χρόνια τώρα, υφαρπάζοντας το βιός του λαού και χρεώνοντάς τον με αλλεπάλληλες συνάψεις, υπό απεχθείς όρους, δυσβάστακτων δανείων, τα οποία μετετρέποντο αμέσως σε ιδιωτικά κεφάλαια, με τη μέθοδο της αγοράς άχρηστου εξοπλισμού, περιττών δαπανών, ανέλεγκτων θαλασσοδανείων, προμηθειών και ανοικονόμητων, αντιαναπτυξιακών κατασκευών και (δήθεν) μεγάλων έργων.

Το πολιτικό Σύστημα της χώρας, έχοντας την ψηφοθηρία ως μοναδικό του έργο και κρινόμενο μόνο από τις ρουσφετολογικές του επιδόσεις και όχι από την παραγωγή ιδεών και την εκπόνηση μεθόδων και σχεδίων ανάκαμψης και προόδου, εγκλωβίστηκε τελικά, και συνετρίβη ανάμεσα στις μυλόπετρες των εξαναγκασμών της οικονομικής ελίτ, του λαϊκισμού και τις συντεχνιακής εξαλλοσύνης. Η ηθική του υπόσταση, το κύρος του ως νομοθετικό σώμα και εκτελεστική εξουσία έχει κατακερματισθεί, επειδή αποδείχθηκε ανέτοιμο να διαχειρίζεται κρίσεις, εκπαιδευμένο να καταφεύγει στην εκτέλεση εντολών προερχόμενες από άλλα κέντρα παραεξουσίας, από τα οποία εξαρτιώταν, προκειμένου να διατηρηθεί στο προσκήνιο και να συνεχίζει να βιώνει την χωρίς ουσία εικονική πραγματικότητά του και την αχλύ μιας δεσποτικής, αλλά δουλοπρεπούς, αρχομανίας του.

 

Υποχρεώθηκε να καταφύγει στη λήψη άδικων μέτρων, προδίδοντας τους πολίτες που το εμπιστεύθηκαν, που ισοπέδωσαν κάθε ικμάδα εθνικής ζωής, αποστέρησαν την κοινωνία από τη φυσική της ρώμη και επέβαλαν στη χώρα μια χωρίς προηγούμενο χωροβιονομική εξαθλίωση, προκειμένου να μη θιγούν τα παράνομα αποκτηθέντα πλούτη της οικονομικής ελίτ, η οποία ανδρώθηκε μέσω μιας μακροχρόνιας γιγάντιας λεηλασίας και σπατάλης του δημοσίου χρήματος. Διολίσθησαν έτσι, από υστεροβουλία και προκειμένου να διατηρήσουν τα υλικά προνόμιά τους, στη λήψη άδικων μέτρων, μετατρεπόμενοι από εκπρόσωποι του λαού σε θεραπαινίδες του κλεπτοκρατικού συστήματος, που με την υποστηριξή τους εγκαθιδρύθηκε στη χώρα.

 

Να μη διαμαρτύρονται, λοιπόν, και να μη λοιδωρούν τους πολίτες που τους γυρίζουν την πλάτη και τους απονέμουν το βραβείο της ανοικτής παλάμης. Επειδή είναι αυτοί οι ίδιοι που, επιβάλλοντας άνιση κατανομή των βαρών και υποστηρίζουν την κλεπτοκρατία, αφού από τον τζίρο της απασπούν ελάχιστα για την οικονομική στήριξη της παραμονής τους στο πολιτικό προσκήνιο. Να μη διαμαρτύρονται λοιπόν, επειδή οι πολίτες τρέφουν αισθήματα αποστροφής, απέναντι σ΄ ενα πολιτικό σύστημα που τους πρόδωσε.

Γιατί το πολιτικό σύστημα στη χώρα μας δεν είχε παρά ένα εργαλειακό ρόλο να διαδραματίσει. Τα πολυχρησιμοποιημένα, όμως, εργαλεία, οι “μάστοροι/κρατικοδίαιτοι κλεπτοκράτες” κάποτε τα πετάνε στα σκουπίδια και τα αντικαθιστούν με άλλα, πιό τελέσφορα και αποδοτικά. Το ίδιο κλεπτοκρατικό σύστημα θα εκδιώξει, ως αποδιοπομπαίο τράγο, το πολιτικό προσωπικό, μόλις κατανοήσει ότι του είναι πλέον άχρηστο, αφού τις δουλειές του προωθεί, ήδη, με τρόϊκες και επιτηρητές. Χάνοντας την υποστήριξη του κλεπτοκρατικού μηχανισμού, αλλά και την αγάπη του λαού το πολιτικό προσωπικό παραμερίζεται μας τίθεται, ήδη, στην τεφροδόχο, για την οποία με τόση επιμονή και συνέπεια αγωνίστηκε.

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı