You Are Here: Home » ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ » Το παλιό άσμα «δεν έχει δρόμο να διαβώ…

Το παλιό άσμα «δεν έχει δρόμο να διαβώ…

Το παλιό άσμα «δεν έχει δρόμο να διαβώ…

…σοκάκι να περάσω» στο αφιερώνω. Για να μην είμαι, όμως, άδικος, το αφιερώνω και σε όλους τους πρώην του νησιού. 

 

Κύριε Δήμαρχε,

Σου λέει η αντιπολίτευση, και σωστά, μόλις εξελέγης ανέβασες 50% τα δημοτικά τέλη με την υπόσχεση ότι σε ένα, δυο χρόνια θα τα επαναφέρεις στις παλιές τιμές. Τώρα έρχεσαι να κάνεις μείωση μόνο 15% και όλοι φωνάζουν.

 

Κύριε Δήμαρχε,

Οι προεκλογικές υποσχέσεις δεν πρέπει να ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνατότητες γιατί τότε οι ψηφοφόροι γίνονται μη διαχειρίσιμοι και από φίλοι, εχθροί.

 

Κύριε Δήμαρχε,

Στο πολύπαθο ηρωικό νησί όλα μπορούν να συμβούν. Το πήρε ο αέρας και το πέταξε στον Λημνιώνα, στα Σελήνια. Δε μιλάμε για βάρκα αλλά για σαράβαλο, παροπλισμένο χωρίς πλήρωμα, πλοίο. Από τύχη γλυτώσαμε τα χειρότερα.

 

Κύριε Δήμαρχε,

Στον 7ο όροφο εσύ και ακριβώς απέναντι, στον 7ο όροφο κι εγώ. Κοιτάζω τις ρημαγμένες πλατείες από ψηλά. Τη σκοτεινιά και τη μιζέρια που κυριαρχούν τις γιορτινές μέρες και μου προκαλούν κατάθλιψη. Το απογοητευτικότερο όμως, είναι τα εργοτάξια που δεν φαίνεται να ολοκληρώνουν τις εργασίες τους ούτε στην επόμενη πενταετία.  Εχουν καταστρέψει πολλούς επιχειρηματίες στην πόλη μας και καταστηματάρχες. Εσύ, κι εμείς, όλοι μας, ανίσχυροι να πιέσουμε να τελειώσουν τα έργα που σε άλλη ευρωπαϊκή πόλη θα χρειάζονταν το 1/3 του χρόνου για την αποπεράτωση. Αιχμάλωτοι της ανικανότητας, της ανεπάρκειας και της αδιαφορίας των αρμοδίων. Τρεις βάρδιες, όλο το 24ωρο θα ’πρεπε να δουλεύουν ασταμάτητα. Αντ’ αυτού τους βλέπω στο ρελαντί και σε χαμηλές στροφές.

 

Κύριε Δήμαρχε,

Η ώρα των δημοτικών εκλογών πλησιάζει και ο απλός πολίτης θα αποδώσει τις ευθύνες στον δήμαρχο της πόλης, κι ας μη φταίει. Αντε να του εξηγήσεις ότι ο νόμος σε περιορίζει ουσιαστικά στο να μαζεύεις τα σκουπίδια και να κλείνεις λακκούβες.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı