You Are Here: Home » ΑΡΘΡΑ - ΓΝΩΜΕΣ » Το μοιραίο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ – Toυ Μιχάλη Χάνδακα

Το μοιραίο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ – Toυ Μιχάλη Χάνδακα

Το μοιραίο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ – Toυ Μιχάλη Χάνδακα

Πάντα ο ισχυρός προσελκύει γύρω του κάθε καρυδιάς καρύδι. Ανθρώπους αμφιβόλου ποιότητας, καμένους και φθαρμένους που θέλουν να προσκολληθούν στο άρμα του. Πράσινοι συνδικαλιστές και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ βλέποντας να στρέφονται τα φώτα της δημοσιότητας από την Ιπποκράτους στην Κουμουνδούρου, πήραν το… καπελάκι τους, χωρίς ιδιαίτερους συναισθηματισμούς, και πήγαν στην παρακάτω γειτονιά, μπας και επιπλεύσουν τώρα που το καράβι βυθίζεται σιγά σιγά στη δίνη που προκάλεσε ο γιος του ιδρυτή. Θέλουν να διασωθούν, να κρατηθούν από μια βάρκα, από ένα σωσίβιο και να βγουν ασφαλείς στην ακτή, έτοιμοι να αριβάρουν με ένα πιο γερό σκαρί. Κι ας ταξίδεψαν χρόνια ολόκληρα με το ίδιο πλήρωμα.

Είναι αυτοί που εκπροσωπούσαν το ΠΑΣΟΚ στους χώρους εργασίας, που προασπίζονταν με πάθος τις θέσεις του κινήματος και αμείβονταν ασφαλώς πλουσιοπάροχα για τις υπηρεσίες τους. Είναι αυτοί που είχαν όλα τα προνόμια, όλες τις εξυπηρετήσεις και ζούσαν ζωή και κότα δίπλα στους μιζαδόρους υπουργούς. Ήταν τα εργαλεία του κόμματος για να ελέγχει το εργατικό κίνημα. Τώρα, όμως, που μυρίστηκαν το πολιτικό τους τέλος, φεύγουν ένας ένας από το μαντρί. Την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια αναζητώντας άλλη κομματική στέγη και πολλοί την έχουν βρει στα γραφεία της Κουμουνδούρου.

Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ, άνοιξε τις πόρτες του και δέχτηκε ανεξαιρέτως πολλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ που έχουν μάθει σε άλλη τακτική και ξέρουν άλλα… κόλπα. Ξέρουν, δηλαδή, πώς δουλεύει το σύστημα. Εχουν πολλές ώρες «πτήσεων» στο ΠΑΣΟΚ και δεν ανήκουν στις λεγόμενες υγιείς δημοκρατικές δυνάμεις που θέλουν να συνδράμουν στη δημιουργία ενός ενωτικού αριστερού μετώπου.

Ανήκουν σε αυτούς που κοιτάζουν πώς θα επωφεληθούν. Πώς θα αρπάξουν. Πώς θα συνεχίσουν τη συνδικαλιστική τους δράση, την κομματική τους καριέρα. Κουβαλούν στην πλάτη τους την ίδια φθορά και αποπνέουν την ίδια μπόχα και τη σήψη των άλλοτε ισχυρών ΠΑΣόκων.

Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς μαζεύει όλο τον κατιμά του ΠΑΣΟΚ, όλα τα «μπουμπούκια» στέλνοντας λάθος μηνύματα στο εκλογικό σώμα με τις επιλογές του λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Κινδυνεύει να γίνει το νέο ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό θα είναι το ολέθριο και μοιραίο λάθος του.

 

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı