You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Τηλεδιάσκεψη σχολείων του Κορυδαλλού για τους κινδύνους του διαδικτύου

Τηλεδιάσκεψη σχολείων του Κορυδαλλού για τους κινδύνους του διαδικτύου

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού ΕγκλήματοςΜε ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έναρξη των ημερίδων, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω τηλεδιάσκεψης σε σχολεία του Κορυδαλλού και εκπαιδευτήρια των Χανίων. Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών, σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Κύριος στόχος των τηλεδιασκέψεων, είναι να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά, ηλικίας από 5 έως 18 ετών, για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Στην έναρξη των τηλεδιασκέψεων, μέσα από τη διαδραστική συμμετοχή τους τα παιδιά, ενημερώθηκαν από τον Προϊστάμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικό Διευθυντή Εμμανουήλ Σφακιανάκη, αλλά και εξειδικευμένους αξιωματικούς, τόσο για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, όσο και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγησή τους σε αυτό.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης τηλεδιάσκεψης, την οποία παρακολούθησαν και συμμετείχαν περίπου 1.000 μαθητές, έγινε σύνδεση με σχολεία του Κορυδαλλού όπως το 5 ο και 8 ο Γυμνάσιο, το 2 ο, το 4 ο και 5 ο Λύκειο, το 1 ο Επαγγελματικό Λύκειο, τα Εκπαιδευτήρια Καντά και τα Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου Χανίων.

Ο Προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μαζί με τους συνεργάτες του, συνομίλησαν διαδραστικά με τους μαθητές και τους καθηγητές και αναφέρθηκαν κυρίως στο σκοπό διοργάνωσης των τηλεδιασκέψεων για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, στην αποστολή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα αδικήματα και στον τρόπο που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και σε πρακτικές πρόληψης, σε στατιστικά στοιχεία που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με συγκεκριμένα παραδείγματα και περιστατικά.

 

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı