You Are Here: Home » ΑΡΘΡΑ - ΓΝΩΜΕΣ » ΤΕΡΨΙ-ΘΕΑ

ΤΕΡΨΙ-ΘΕΑ

ΤΕΡΨΙ-ΘΕΑ

Tου Γιάννη Χαραλαμπάκη

μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πρασίνων

Τερψι-θέα! Προφανώς το νόημα ,που δίνει στο όνομα της περιοχής με τους εν λόγω κήπους, ο ερίτιμος δήμαρχος Πειραιά κύριος Μιχαλολιάκος, δεν έχει καμία σχέση με την ετυμολογία.

Δεν μας εκπλήσσει, που απέχουν μακράν οι εμπνεύσεις του Δημάρχου από την αίσθηση του «ωραίου», δεν έχει αποδείξει και κάτι διαφορετικό τόσον καιρό άλλωστε. Και για να μην αισθάνεται ότι έχουμε κάτι μαζί του, δηλώνουμε ότι δεν ξεχνάμε ότι και οι προκάτοχοι του λίγο περισσότερο , λίγο λιγότερο , φρόντιζαν να ασχημονούν στο ημιθανές σαρκίο του Πειραιά.

Εσχάτως μάλιστα κατηγόρησε τους Οικολόγους Πράσινους για «κιτρινισμό» κάθε τι καλού από την δημοτική αρχή, φέρνοντας παράδειγμα τα σχέδια του της καταστροφής των κήπων της Τερψιθέας. Η καταστροφή των κήπων λοιπόν είναι το καλό και η κριτική της «κιτρινισμός»; Ακατανόητο..

Είναι κοινοτοπία να απαιτεί πράσινο κάποιος στις ελληνικές πόλεις και ειδικά στον Πειραιά. Σε αυτή την πόλη, που το καλοκαίρι με τον καύσωνα, η άσφαλτος κυριολεκτικά «αχνίζει», οι κήποι της Τερψιθέας για τον κο Δήμαρχο δεν είναι απαραίτητοι. Το αν τα φυτά συγκρατούν την σκόνη ή παράγουν οξυγόνο και άλλα τέτοια επιστημονικά, είναι ψιλά γράμματα για πολλούς αρμόδιους και υπεύθυνους σε αυτή την πόλη… που όμως θέλουν να το «παίζουν» Οικολόγοι και το δηλώνουν για να υπερασπιστούν τα καταστροφικά τους σχέδια! Η ανάγκη για ποιότητα ζωής έχει πια χιλιοειπωθεί και είναι πασέ, ας γυρίσουμε λοιπόν πίσω στις παλιές κλασικές αξίες του μπετόν, που είναι και άφθαρτες άλλωστε, λόγω ..υλικού.

Στην συνείδηση κάποιων, τέτοιες ενέργειες νομιμοποιούνται γιατί έτσι «παράγουν έργο» . Αυτό χρειάζεται μια πιο λεπτεπίλεπτη ανάλυση. Η δημοτική αρχή φαντασιώνεται για την Τερψιθέα, το έργο της να προκύπτει μετά από μια σύναξη μπουλντοζών , κομπρεσέρ και καταϊδρωμένων εργατών μέσα σε ένα σύννεφο σκόνης. Στις περισσότερες ιδεολογίες υπάρχει η ίδια φαντασίωση (δείτε το στις απόψεις για εξορύξεις πετρελαίου στο Αιγαίο: είναι ο οδηγός για το πως μια υπέροχη θάλασσα την μετατρέπεις σε πετρελαιοκηλίδα).

Δεν ξεχνάμε βέβαια και την επιθυμία κάποιων να ξεθεμελιωθούν οι κήποι για να προτείνουν τη δημιουργία πάρκινγκ. Τα σχέδια του δήμου Πειραιά για την Τερψιθέα, τους είναι ιδιαιτέρως αρεστά από παλιά.

Σιγοντάρει και η οικονομική κρίση ,που απαιτεί δουλειές και παραγωγή. Γιατί όμως να χαλάσεις κάτι το οποίο παράγει ήδη; Παράγει και προσφέρει ελεύθερο χώρο ,που τον έχουμε ανάγκη, προσφέρει πράσινο, που επηρεάζει θετικά την υγεία και την θέα μας , προσφέρει όλα αυτά δωρεάν, σε μια εποχή, που δεν έχουμε να πληρώσουμε.

Τι άλλο να ζητήσουμε από αυτούς τους κήπους, εκτός από λίγη φροντίδα και επαφή πάλι μαζί τους;

Δημότες, αφού δεν μπορεί και δεν θέλει ο Δήμαρχος, τότε εμείς να τους προστατεύσουμε και να τους εντάξουμε ξανά στην καθημερινότητά μας!

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı