You Are Here: Home » Uncategorized » Ταφόπλακα στους αρχαιολογικούς χώρους της Σαλαμίνας

Ταφόπλακα στους αρχαιολογικούς χώρους της Σαλαμίνας

Ταφόπλακα στους αρχαιολογικούς χώρους της Σαλαμίνας

Η Επιτροπή Διάσωσης Αρχαιολογικών Χώρων του νησιού ξεσηκώνεται κατά της κύρωσης του Master Plan του ΟΛΠ με προεδρικό διάταγμα

Αναβρασμός επικρατεί στη Σαλαμίνα για την κύρωση του Master Plan του ΟΛΠ με προεδρικό διάταγμα. Η Επιτροπή Διάσωσης Αρχαιολογικών Χώρων προσέφυγε στο ΣτΕ καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης του άρθρου 5 του προεδρικού διατάγματος, που αφορά κυρίως:
-Την παραμονή και λειτουργία των ναυπηγείων μέχρι το 2052.
-Την κατασκευή πλωτών ναυπηγείων τύπου Post Panamax 300.000 τ. στη Β-Δ Ψυττάλεια.
-Την κατασκευή λιμενικών εγκαταστάσεων και αλιευτικού λιμένα στη Νότια Κυνόσουρα.
-Την αλλαγή χρήσεων γης στον χώρο των ναυπηγείων.
-Τη νομιμοποίηση της παραμονής του ΟΛΠ στις καταπατημένες περιοχές της Σαλαμίνας.
Η Επιτροπή ανέλαβε την πρωτοβουλία να καταθέσει την προσφυγή μετά την απροθυμία, όπως λέει, του Δημάρχου κου Παναγόπουλου να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το προεδρικό διάταγμα που κύρωσε το master plan του ΟΛΠ και την πλήρη αφωνία του σχετικά με τις πιθανές ενέργειες για ακύρωση του καταστροφικού διατάγματος.
“Το συγκεκριμένο master plan βάζει ταφόπλακα στους αρχαιολογικούς χώρους και δεσμεύει το μέλλον μας για πολλές δεκαετίες. Εγκρίθηκε στην 80ή ΕΣΑΛ της 25-9-2019 με τη σιωπηλή ανοχή του Δημάρχου ο οποίος παρέστη στη συνεδρίαση χωρίς να εκφράσει την παραμικρή αντίρρηση, διαφωνία ή ένσταση. Το ίδιο εξακολουθεί να κάνει μέχρι σήμερα” τονίζει η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της και καταλήγει: “Ο αγώνας μας δεν είναι καινούριος, είναι συνέχεια προηγούμενων καταγγελιών και μηνύσεων, με τελευταία ενέργεια την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς εναντίον της επίμαχης ΕΣΑΛ και της Cosco στις 8-1-2020. Ο αγώνας μας είναι μακρύς και δύσκολος αλλά αναγκαίος και δίκαιος, με θετικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα”.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı