You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ.”Καμία άδεια στον ΟΛΠ για ναυπηγείο”

Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ.”Καμία άδεια στον ΟΛΠ για ναυπηγείο”

Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ.”Καμία άδεια στον ΟΛΠ για ναυπηγείο”

Κάθετα αντίθετοι στην προσπάθεια εμπλοκής της ΟΛΠ Α.Ε. στις διαδικασίες ναυπηγοεπισκευής είναι ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ναυπηγείων Περάματος και η Ενωση Βιοτεχνών Εργοδοτών  Πειραιά. Οπως λένε, η πρόθεση της ΟΛΠ Α.Ε. έρχεται σε αντίθεση με τα όσα έχει δεσμευτεί στη σύμβαση παραχώρησης 4404/2016 με την οποία δεσμεύεται πως “θα τηρεί τους όρους των υφιστάμενων Υποπαραχωρήσεων για ναυπηγοεπισκευαστικές υπηρεσίες στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος και σε περίπτωση λήξης τους θα συνάπτει νέες Υποπαραχωρήσεις με επιχειρήσεις παροχής ναυπηγοεπισκευαστικών υπηρεσιών. Θα εξασφαλίζει ότι οι πάροχοι ναυπηγοεπισκευαστικών υπηρεσιών θα έχουν ανεμπόδιστη πρόσβαση στις απαραίτητες λιμενικές υποδομές και την ακτογραμμή του παραλιακού μετώπου της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος, ώστε να εκτελούν τις εργασίες τους και θα συνεχίζει να παρέχει επαρκή χώρο δεξαμενισμού και χερσαία έκταση με αμερόληπτη τιμολογιακή μεταχείριση για βραχείας διάρκειας επισκευές σκαφών.” Αυτά αναφέρουν μεταξύ άλλων στην κοινή επιστολή τους προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ζητούν:

-Την άμεση ενημέρωση της ΟΛΠ Α.Ε. σχετικά με την παράνομη στάση της να διατηρεί στην είσοδο της ΝΕΖ επιγραφή με τίτλο: “Ναυπηγείο ΟΛΠ” και την απομάκρυνση αυτής δια της νομίμου οδού, όπως αυτή θα εφαρμοζόταν για όποια ελληνική επιχείρηση συνειδητά παραπλανούσε την αγορά.

-Τη δημόσια απαγόρευση, ρητά και απερίφραστα, από όλα τα συναρμόδια υπουργεία και αρχές, στην ΟΛΠ Α.Ε. να εμπλέκεται στις διαδικασίες ναυπηγοεπισκευής, πλην της οδού, η οποία αναγράφεται στη σύμβαση παραχώρησης του 2016 και είναι η παροχή υποδομών.

-Τη δημόσια δέσμευση της ΟΛΠ Α.Ε. προς το Ελληνικό κράτος και τη δέσμευση του Ελληνικού κράτος προς την κοινωνία ότι ο χώρος της ΝΕΖ Περάματος θα αποτελεί ελεύθερη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη καθ’ όλη τη διάρκεια της επένδυσης, ότι η ΟΛΠ Α.Ε. θα αποσύρει άμεσα κάθε διαδικασία που κινεί προς την κατεύθυνση κτήσης πάσας μορφής άδειας ναυπηγείου και ναυπηγικών εργασιών στην περιοχή του Λιμένος Πειραιά, τόσο της ιδίας της εταιρείας όσο και λοιπών εταιρειών του μεγαλομετόχου της COSCO ή και ChinaShipping, όπως είχαν δεσμευτεί στην ΕΠ.ΑΝ.

Την άμεση κινητοποίηση ή και αδειοδότηση αρμοδίων οργάνων για την εποπτεία της προόδου της επένδυσης, με πλήρη και μόνη εφαρμογή της Σύμβασης Παραχώρησης.

Τον άμεσο έλεγχο σχετικά με τις τιμολογιακές πολιτικές της ΟΛΠ Α.Ε. και τον εναρμονισμό με τον άμεσο ανταγωνισμό των αντίστοιχων παρόχων.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı