You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Σχετικά με την ανάπλαση της λιμενοβιομηχανικής ζώνης

Σχετικά με την ανάπλαση της λιμενοβιομηχανικής ζώνης

Σχετικά με την ανάπλαση της λιμενοβιομηχανικής ζώνης

Ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά

Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη υπέρ της δημιουργίας πίστας Formula 1 στη Δραπετσώνα, αλλά και με τις απαντήσεις του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του Υπουργού Ναυτιλίας Κωνσταντίνου Μουσουρούλη σε ερώτηση βουλευτών για το θέμα της ανάπλασης της λιμενοβιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας – Κερατσινίου, επανήλθε στην επικαιρότητα ένα θέμα που εδώ και καιρό λιμνάζει, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.

«Για την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά η ανάπλαση της λιμενοβιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας – Κερατσινίου είναι παρέμβαση ύψιστης προτεραιότητας και ως τέτοια θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται από όλους τους εμπλεκόμενους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου έχει τονίσει κατ’ επανάληψη και με σαφήνεια τον αναπτυξιακό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της βιώσιμης ανάπτυξης, η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να συνεργαστεί και με άλλους φορείς αλλά και με τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος καλείται να χρηματοδοτήσει επενδύσεις όπως η ανάπλαση της λιμενοβιομηχανικής ζώνης. Οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να συντονίσουν τις δράσεις τους και να πετύχουν τόσο τη συναίνεση των ιδιοκτητών της έκτασης όσο, φυσικά, και της τοπικής κοινωνίας. Στόχος μας θα πρέπει να είναι η παρουσίαση μιας πρότασης ρεαλιστικής και ικανής να προσελκύσει επενδυτές και η οποία θα εξασφαλίζει και την κοινωνική αποδοχή.

Ειδικά σε ό,τι αφορά την πιθανή δημιουργία πίστας αγώνων επιπέδου Formula 1, θα ήταν ευκταίο αυτό το ενδεχόμενο αλλά δεν εξαρτάται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ούτε και από την κυβέρνηση. Είναι θετικό ότι η κυβέρνηση, δια στόματος του υφυπουργού Ανάπτυξης, εκφράζει τη διάθεση να εντάξει ένα τέτοιο έργο στις διαδικασίες στρατηγικών επενδύσεων (fast track) εφόσον συγκροτηθεί ο φορέας υλοποίησης. Στο μεταξύ, όμως, θα πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση των ιδιοκτητών της έκτασης (Εθνική Τράπεζα, ΑΓΕΤ, Ελληνικά Πετρέλαια) και της Αυτοδιοίκησης ώστε να δημιουργηθεί μια εταιρεία “ειδικού σκοπού” με στόχο την ανάπλαση της περιοχής, βάσει των απόψεων της Περιφέρειας Αττικής και του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθηνών. Η πίστα της Formula 1 θα μπορούσε να αποτελεί μέρος αυτού του σχεδιασμού και η πιθανή δημιουργία της θα είχε πιθανότατα να συνεισφέρει ακόμη περισσότερα στην περιοχή. Ωστόσο η περιοχή «αναμένει» την ανάπλασή της ανεξάρτητα από την έκβαση του σχεδίου για την πίστα αγώνων αυτοκινήτου».

 

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı