You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ: Συνεχίζει τις δωρεές στο ΕΣΥ

ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ: Συνεχίζει τις δωρεές στο ΕΣΥ

ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ: Συνεχίζει τις δωρεές στο ΕΣΥ
Καθώς το τρίτο κύμα της πανδημίας πλήττει με δριμύτητα τη χώρα, η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, με τη συνεισφορά μελών της Ναυτιλίας, βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των ιατρών και των νοσηλευτών και όσων είναι στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης αυτής κατάστασης.
Σε συνέχεια των δωρεών προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το τρέχον διάστημα, σημαντική είναι η προσφορά για τις αυξημένες ανάγκες μεγάλων Νοσοκομείων Αναφοράς της Αττικής όπως η παροχή μηχανημάτων και υλικών καθώς και η ενίσχυση εργασιών για την αναγκαία επέκταση θαλάμων ΜΕΘ στο Νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, η χορήγηση απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού στα Νοσοκομεία ΣΩΤΗΡΙΑ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ καθώς επίσης η ενίσχυση της ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΤΖΑΝΝΕΙΟ στoν Πειραιά με την παροχή μηχανημάτων και σημαντικής ποσότητας υγειονομικού υλικού.

Παράλληλα, μετά από αίτημα του Υπουργείου Υγείας, χορηγήθηκαν λόγω των έκτακτων συνθηκών και για την επείγουσα ανάγκη κάλυψης των νοσοκομείων, 50 συσκευές για τη θεραπεία αναπνευστικής ανεπάρκειας σε ασθενείς με Covid 19 αλλά και ειδικός εξοπλισμός που χρειάστηκε να εξασφαλισθεί ταχύτατα με σκοπό να συνεχιστεί απρόσκοπτα η μεταφορά και συντήρηση των εμβολίων καθώς και η υλοποίηση του έργου εμβολιασμών σε όλη τη χώρα.

Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, επίσης χρηματοδοτεί έξι έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, με τις οποίες διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, μελετούν θεραπείες της νόσου Covid19, παρακολουθούν την εξέλιξη των επιδημικών κυμάτων της πανδημίας και των μεταλλάξεων αυτής και διενεργούν κλινικά προγράμματα για τα αποτελέσματα του εμβολιασμού και της ανοσίας στη χώρα μας.

Μια ακόμη σημαντική εξέλιξη για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας επετεύχθη με την υπογραφή δωρεάς 22 σύγχρονων και πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων, 20 εκ των οποίων θα διατεθούν στο ΕΚΑΒ και 2 στην ΕΛΑΣ. Πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τα πρώτα ασθενοφόρα στην Ελλάδα που διαθέτουν φορείο ηλεκτρικής υποβοήθησης και κάθισμα μεταφοράς ασθενούς μηχανικής υποβοήθησης, χαρακτηριστικά ασθενοφόρων επόμενης γενιάς που αναβαθμίζουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες του ΕΚΑΒ προς όφελος του ασθενούς.
Υγεία / Προχωράει η ανακαίνιση των χώρων υγιεινής στα Νοσοκομεία της Αττικής

Παρόλες τις δυσκολίες που δημιουργεί η πανδημία, συνεχίζεται κανονικά η ανακαίνιση των χώρων υγιεινής των δημόσιων νοσοκομείων στην Αττική, βελτιώνοντας σημαντικά την καθημερινότητα και το αίσθημα αξιοπρέπειας των ασθενών. Μετά την ολοκλήρωση των έργων στα νοσοκομεία ΛΑΙΚΟ, ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ και σύντομα ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ θα ακολουθήσουν οι εργασίες στα νοσοκομεία ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΌΣ, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ και ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ενώ επίσης προχωρούν οι απαιτούμενες ενέργειες για τη συνέχιση του έργου στα επόμενα τρία νοσοκομεία ΑΤΤΙΚΟΝ, ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ και ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı