You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Συζήτηση για την οικονομική κατάσταση του Δ. Πειραιά ζητά ο Γ. Μίχας

Συζήτηση για την οικονομική κατάσταση του Δ. Πειραιά ζητά ο Γ. Μίχας

Συζήτηση για την οικονομική κατάσταση του Δ. Πειραιά ζητά ο Γ. Μίχας

Να γίνει αναλυτική ενημέρωση στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος ζητά από τον δήμαρχο Πειραιά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μίχας.

Αιτία οι μεγάλες περικοπές των ΚΑΠ σε βάρος των ΟΤΑ α’ βαθμού από την κεντρική διοίκηση που ξεπερνούν το 60 % σε βάθος τριετίας, και οι προκαταβολές και οι έκτακτες επιχορηγήσεις που έχει λάβει ο Δήμος Πειραιά από το ΥΠΕΣ τους τελευταίους δύο μήνες (Ιούλιο και Αύγουστο) που ανέρχονται συνολικά στα 2 εκ. € και θέτουν ζήτημα βιωσιμότητάς του.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Μίχας, οι περικοπές των θεσμοθετημένων πόρων των ΟΤΑ έχουν φθάσει σε τέτοια ποσοστά που επηρεάζουν πλέον βασικές υπηρεσίες και ανελαστικές δαπάνες των δήμων, εξ ου και οι απολύτως δικαιολογημένες κινητοποιήσεις στις οποίες αποφάσισαν να προχωρήσουν η ΚΕΔΕ και η ΠΕΔΑ.

Στην ίδια συνεδρίαση ο κ. Μίχας ζητά να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τη ρύθμιση των δανείων του δήμου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ρύθμιση η οποία ψηφίστηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση, αλλά δεν έχει προχωρήσει, αν και αναμένεται να δώσει βαθιά ανάσα στα οικονομικά των υπερχρεωμένων ΟΤΑ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı