You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Στο Ταμείο Ανάκαμψης το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων

Στο Ταμείο Ανάκαμψης το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων

Στο Ταμείο Ανάκαμψης το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων

Χαρμόσυνα τα νέα για τη δημιουργία του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στην Ηετιώνεια Ακτή του Πειραιά. Το έργο εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών και αφορά στην ενεργειακή αποδοτική ανακαίνιση του εμβληματικού βιομηχανικού κτιρίου “SILO”. Το έργο θα υλοποιηθεί μέσω της δράσης “Πολιτιστικές διαδρομές σε εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους”. Φορέας Υλοποίησης είναι η Διεύθυνση Μελετών & Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτιρίων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Η δημόσια δαπάνη του έργου που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ανέρχεται στο ποσό ύψους 77.563.212,46€. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το έργο, η προμελέτη του οποίου χρηματοδοτήθηκε από το Ιδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το 4ο τρίμηνο του 2025.
Το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων θα φιλοξενήσει ευρήματα ανελκυσθέντα από όλες τις ελληνικές θάλασσες: αγάλματα, τμήματα γλυπτών και ποικίλα αντικείμενα, προερχόμενα από υποβρύχιες αυτοψίες, έρευνες και ανασκαφές, αλλά και αυτόβουλες παραδόσεις ιδιωτών ή κατασχέσεις ενώ θα προσφέρει στον επισκέπτη την εμπειρία της κατάδυσης στο παρελθόν, με σταθμούς στον χρόνο, καταβυθισμένους οικισμούς, ναυάγια, ομοιώματα πλοίων κ.α.
Με την προβλεπόμενη νέα προσθήκη, οι εγκαταστάσεις του Μουσείου θα ξεπερνούν τα 13.000 τ.μ., τα οποία κατανέμονται σε εκθεσιακούς χώρους για μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις, σε χώρους για εκπαιδευτικά προγράμματα και επιστημονικές δράσεις (αμφιθέατρο, βιβλιοθήκη, πολυμέσα), εργαστήρια συντήρησης, χώρους παροχής υπηρεσιών προς τους επισκέπτες (υποδοχή, βεστιάριο, πωλητήριο, αναψυκτήριο, εστιατόριο, ιατρείο), γραφεία διοίκησης.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı