You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Στο ΕΣΠΑ η ανάπλαση της οδού Δημητρακοπούλου στον Κορυδαλλό

Στο ΕΣΠΑ η ανάπλαση της οδού Δημητρακοπούλου στον Κορυδαλλό

Στο ΕΣΠΑ η ανάπλαση της οδού Δημητρακοπούλου στον Κορυδαλλό

Ενα από τα πιο σημαντικά έργα υποδομής που διεκδικούσε ο Δήμος Κορυδαλλού, της ανάπλασης της οδού Δημητρακοπούλου εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έως σήμερα έργο του Κορυδαλλού που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και το τρίτο κατά σειρά στην πόλη μετά την ανάπλαση της Αγ. Γεωργίου και την κατασκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού στο πρώην παρκινγκ, επί της Γρ. Λαμπράκη.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης τόνισε ότι «παρά τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, μετά από επίμονες και συστηματικές προσπάθειες, εντάσσουμε στο ΕΣΠΑ ένα ακόμα σημαντικό έργο για την πόλη μας. Η επιτυχία αυτή συμβάλλει αφενός στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, αφετέρου αποδεικνύει ότι αυτή η δημοτική αρχή αξιοποιεί με σοβαρότητα και σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που συμβάλει στη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και στη δημιουργία υποδομών για τους κατοίκους».

Η οδός Δημητρακοπούλου είναι ο τρίτος εμπορικότερος δρόμος του Κορυδαλλού και η ανάπλασή της σε συνδυασμό με την επικείμενη έλευση του Μετρό στην πλ. Ελευθερίας θα συμβάλλει στη συνολική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης, προκειμένου να στηρίξει τις τοπικές επιχειρήσεις, αλλά και να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής για τους κατοίκους. Η ανάπλαση περιλαμβάνει τη διαμόρφωση σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας και όλων των κάθετων δρόμων που συνδέουν την Δημητρακοπούλου με την οδό Ταξιαρχών, από την πλ. Ελευθερίας έως την οδό Γεννηματά. Επίσης, θα διαμορφωθούν χώροι στάθμευσης, θα τοποθετηθεί νέος φωτισμός και πράσινο, ενώ θα κατασκευαστούν νέα πεζοδρόμια.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı