You Are Here: Home » ΝΑΥΤΙΛΙΑ » Στη μέγγενη του μονοπωλίου οι επιχειρήσεις της Ναυπηγοεπισκευής

Στη μέγγενη του μονοπωλίου οι επιχειρήσεις της Ναυπηγοεπισκευής

Στη μέγγενη του μονοπωλίου οι επιχειρήσεις της Ναυπηγοεπισκευής

Η υπέρμετρη αύξηση του κόστους διαχείρισης των αποβλήτων στρέφει τα πλοία στην Τουρκία

Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη κατέθεσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας (Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ.) και η Ένωση Βιοτεχνών Εργοδοτών Μηχανουργών Πειραιά (ΕΝΩ.ΜΗΧ.ΠΕ.), με την οποία απαιτούν να αποκατασταθεί ο ανταγωνισμός στη διαχείριση καταλοίπων επισκευών πλοίων.
Συγκεκριμένα, οι φορείς της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος  επισημαίνουν  μεταξύ άλλων ότι για τη διαχείριση των λειτουργικών αποβλήτων στη χώρα μας προάγονται συστηματικά μονοπωλιακές καταστάσεις, δηλαδή μίας και μόνης και μάλιστα συγκεκριμένης εταιρείας σε κάθε λιμάνι, κατά παράβαση και καταστρατήγηση  κάθε έννοιας υγιούς ανταγωνισμού.
Ειδικότερα, αναφέρουν  ότι η κατάργηση του ανταγωνισμού στον Πειραιά έχει νομοτελειακό αποτέλεσμα την υπέρμετρη αύξηση του κόστους διαχείρισης των αποβλήτων, παράγοντα αποτρεπτικό της έλευσης πλοίων και το ζήτημα έχει και τη σοβαρή εθνική του διάσταση, γιατί πλοία που παρακάμπτουν τον Πειραιά συνήθως κατευθύνονται σε λιμάνια της γειτονικής Τουρκίας.
Επιπλέον, οι ίδιοι τονίζουν ότι οποιαδήποτε παρέμβαση ή απόφαση του αρμόδιου Υπουργού ή της Διοίκησης γενικά, που θα παραχωρούσε στη μονοπωλιακή διαχείριση  του ΟΛΠ και της Antipollution τα κατάλοιπα επισκευής πλοίων, “παρά το ότι είναι πλέον γνωστές οι διαρκείς μεθοδεύσεις ΟΛΠ και Antipollution, για να αποτρέψουν τη δικαστική κρίση, θα συνιστούσε- κατά την κρίση- τους μεγάλο σκάνδαλο υπέρ ιδιώτη με αποτέλεσμα τον παράνομο πλουτισμό του”.
Τέλος, υπογραμμίζουν  ότι θεωρούν πλέον υποχρέωση του αρμόδιου Υπουργού “να ενημερώσει άμεσα τις Λιμενικές Αρχές, για να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα την απόφαση 180/2020 της ΡΑΛ, ώστε να ανοίξει ο ανταγωνισμός τουλάχιστον για τα κατάλοιπα επισκευών πλοίων και να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες ΟΛΠ και Antipolllution κατά της ναυτιλίας, ιδιαίτερα της ακτοπλοΐας και των επιχειρήσεων, και των εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευής στον Πειραιά”.
Το θέμα έφεραν στη Βουλή με κατάθεση διαδοχικών αναφορών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Πειραιά Νίνα Κασιμάτη και Γιάννης Ραγκούσης.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı