You Are Here: Home » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΚΟΣΜΙΚΑ » “Στη Λεύκα του Πειραιά”

“Στη Λεύκα του Πειραιά”

“Στη Λεύκα του Πειραιά”

Η Κίνηση Πολιτών Πειραιά « Η Λεύκα», στην προσπάθειά της να αναδείξει τα προβλήματα της περιοχής και παλεύοντας για να αξιοποιηθούν προς όφελος των κατοίκων οι πρώην Βιομηχανικοί χώροι (Ο.Σ.Ε., ΡΕΤΣΙΝΑ, ΠΑΡΚΟ ΔΗΛΑΒΕΡΗ, ΚΥΔΕΠ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ στο χώρο του πρώην ΚΤΕΛ), με χρήσεις πολιτισμού, κοινωνικής πρόνοιας, αναψυχής και υψηλό πράσινο, συμμετέχει στο Ντοκιμαντέρ της εκπομπής ΦΩΤΟΣΦΑΙΡΑ με τίτλο: ΣΤΗ ΛΕΥΚΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ που θα προβληθεί την Τρίτη 19 Μαρτίου στις 18΄00μ.μ από την ΕΤ1.

Σ΄αυτό το επεισόδιο η ΦΩΤΟΣΦΑΙΡΑ καταγράφει και παρουσιάζει τα πρώτα Βιομηχανικά κτίσματα του Πειραιά. Βιομηχανικά συγκροτήματα που έδωσαν ζωή στον Πειραιά τον 19ο αιώνα και που σήμερα είναι σιωπηλοί μάρτυρες του παρελθόντος. Παρ΄όλα αυτά ο παλμός των εργατικών συνοικιών εξακολουθεί να υπάρχει υπόκωφα κάτω από τις τσιμεντένιες γειτονιές και τα έρημα εργοστάσια.

Στο ντοκιμαντέρ μιλούν κάτοικοι της περιοχής, μέλη της Κίνησης Πολιτών Πειραιά «Η ΛΕΥΚΑ» και ο καθηγητής του ΕΜΠ Νίκος Μπελαβίλας.

Ποιά είναι η δυνατότητα ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και ποιό το δικαίωμα στην ιστορική μνήμη των κατοίκων;

Η ανάδειξη του εργοστασίου Δηλαβέρη θα είναι το ξεκίνημα για ένα ευρύ μέτωπο πολιτισμού μέσα από τη βιομηχανική ιστορία του Πειραιά;

Η έρευνα και παρουσίαση είναι της Χαράς Φράγκου, η σκηνοθεσία του Σπύρου Τσιφτσή και η δ/ση φωτογραφίας του Στέφανου Ευθυμιάδη.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı