You Are Here: Home » ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ » Σου αφιέρωσα ένα στιχάκι

Σου αφιέρωσα ένα στιχάκι

Σου αφιέρωσα ένα στιχάκι

όταν ξεκίνησες τη θητεία σου. Στο θυμίζω τώρα που τελειώνεις.

Ψηλά τη χτίζεις τη φωλιά,

και θα λυγίσει ο κλώνος.

Και θα σου φύγει το πουλί,

και θα σου μείνει ο πόνος.

 

Κύριε Δήμαρχε,

Πότε είπες θα ξεκινήσει η πίστα go cart; Πότε είπες θα κλείσεις το τεμπέλ μπαξέ της Ανάστασης; Πότε θα υπογειοποιήσεις τα καρκινογόνα καλώδια υψηλής τάσης που απλώνονται πάνω από τις γειτονιές;

 

Κύριε Δήμαρχε,

Και ενώ όλοι είχαν στραμμένο το βλέμμα τους στον Πειραιά, έγιναν ευτράπελα στην περιφέρεια που έβγαζαν γέλιο αλλά δεν έπαιξαν στα κανάλια. Εμαθα ότι στον Κορυδαλλό, γνωστός γιατρός δεν κατάφερε να επιβάλει συγγενικό του πρόσωπο και εξερράγη κατά των υποστηρικτών του.

 

Κύριε Δήμαρχε,

Ορισμένοι επιχειρηματίες της πλατείας τεμπέληδων έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους. Νομίζουν ότι μπορούν να σε στείλουν στο σπίτι σου επειδή δεν τους έκανες όλα τα κέφια. Δηλαδή, οι αθεόφοβοι ήθελαν να γεμίσουν τα πεζοδρόμια τραπεζοκαθίσματα απ’άκρη σ’άκρη. Οι πεζοί πώς θα κυκλοφορούσαν; Γνωρίζω ότι οι δημότες έχουν ενημερωθεί για τα συμφέροντα που τους θέλουν στην πλατεία μόνο για πελάτες.

Κύριε Δήμαρχε,

Όπως σου χα πει, ο τροχός κάποτε γυρίζει. Ερχεται το νεαρότερο κριάρι, πιο δυνατό, να παίρνει τη θέση του αρχηγού. Αυτή είναι η φυσική εξέλιξη. Αν την Κυριακή οι δημότες αποφασίσουν να δοκιμάσουν τον νέο, μπορείς από τα έδρανα της μειοψηφίας με την εμπειρία σου αλλά κυρίως με αξιοπρέπεια, να συνεχίσεις να προσφέρεις υπηρεσίες. Ελπίζω να μην εξαφανιστείς όπως έκανε κάποιος πρώην και να παρίστασε στα συμβούλια ώστε να ελέγχεις και να υποδεικνύεις για το καλό της πόλης. Ευκαιρία θα είναι να αποδείξεις στους δύσπιστους ότι αγάπησες πραγματικά αυτήν την πόλη παρότι δεν γεννήθηκες ούτε μεγάλωσες σ’αυτήν.

 

Κύριε Δήμαρχε,

Η αλήθεια είναι ότι ενόχλησες πολλούς συμπολίτες μας χωρίς να υπάρχει λόγος. Εβαλες απέναντί σου δεκάδες παράγοντες χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Δεν είχαν απαιτήσεις. Κλείστηκες στον μικρόκοσμό σου. Ανθρωποι που σε στήριξαν απλοί, καθημερινοί, ένιωσαν από σένα στημένοι και πεταμένοι στον κάδο. Κάποιους σημαντικούς που σε βοήθησαν τους αγνόησες παντελώς. Όπως ο Πετρόμπεης, θυμάσαι; Το λάθος του Καποδίστρια ήταν ότι δεν του έδωσε λόγο ύπαρξης μετά την επανάσταση. Τον περιφρόνησε. Θα μπορούσε να τον είχε στείλει κάπου πρέσβη εις τας Ευρώπας. Το Μαυρομιχαλέικο θα ήταν ευχαριστημένο και ο Καποδίστριας θα τον είχε ξεφορτωθεί.

 

Κύριε Δήμαρχε,

Αντε και καλό βόλι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı