You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Σοκ για τους Πειραιώτες – Γυναίκες με νικάμπ στον Πειραιά

Σοκ για τους Πειραιώτες – Γυναίκες με νικάμπ στον Πειραιά

Σοκ για τους Πειραιώτες – Γυναίκες με νικάμπ στον Πειραιά

Την απαγόρευσή της και την επιβολή προστίμων ζητά ο Πειραιώτης βουλευτής, πρόεδρος της Δύναμης Ελληνισμού Δημήτρης Καμμένος

Είναι περίπου 7:45 το πρωί. Οδός Ρετσίνα, στον Πειραιά. Δυο ανθρώπινες φιγούρες, ντυμένες στα μαύρα από την κορφή μέχρι τα νύχια, με καλυμμένα τα πρόσωπα, ξεπροβάλλουν από το πουθενά. Η μικρή σχισμή στα μάτια εντείνει το μυστήριο καθώς ουδείς αντιλαμβάνεται το φύλο, αν δηλαδή, πρόκειται για αγόρια, άντρες ή για μια νεαρή μητέρα με την κόρη της, που κραδαίνει τη σχολική της τσάντα. Καθημερινώς, στέκονται την ίδια ώρα, στη στάση του ΟΑΣΑ και περιμένουν το λεωφορείο αντιμετωπίζοντας ταυτοχρόνως, τα έκπληκτα βλέμματα των διερχομένων. Μια, ομολογουμένως, ασυνήθιστη εικόνα για την πολυπολιτισμική πλέον, ελληνική κοινωνία που προκαλεί, ταράζει, τρομάζει. Προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα. Σοκ, φόβο, θυμό, παράλληλα με μια ισχυρή δόση συμπόνιας για τις ψυχές που κρύβονται εκεί μέσα.

 

«Προάσπιση των παραδόσεων του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας»

 

«Η “Δύναμη Ελληνισμού” πιστεύει ακράδαντα ότι η χρήση των χιτζάμπ, νικάμπ και της μπούρκας, για την κοινωνική ένταξη όσων τα φορούν στην Ελλάδα, αποτελεί προσβολή για τις αξίες της Ελληνικής κοινωνίας και του Δυτικού τρόπου ζωής και σκέψης» δηλώνει ο βουλευτής Β’ Πειραιά και πρόεδρος του νεοσυσταθέντος κόμματος Δημήτρης Καμμένος.

Ο κος Καμμένος παίρνει σαφή θέση και ζητά την απαγόρευσή τους . «Η άποψή μας δεν αποτελεί απλώς θεωρητική τοποθέτηση. Η προάσπιση και διαφύλαξη των προαιώνιων παραδόσεων του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, αποτελεί την πρώτιστη φροντίδα και στόχευσή μας. Είναι σαφές ότι πρέπει να τεθεί απαγόρευση σε οποιονδήποτε στις δημόσιες υπηρεσίες, στον στρατό ή σε όσους εργάζονται για εκλογές, σε βρεφικούς σταθμούς, σχολεία, πανεπιστήμια, κατά την οδήγηση, να καλύπτει το πρόσωπό του. Υπάρχει μάλιστα σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία σε αίτημα δύο μουσουλμάνων γυναικών σχετικά με την απαγόρευση που ισχύει στο Βέλγιο, έκρινε εναντίον τους».

Ο πρόεδρος της Δύναμης Ελληνισμού αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης λέγοντας τα εξής:

«Το Δικαστήριο συμφωνεί με το επιχείρημα του Βελγίου, ότι ο σκοπός του νόμου είναι να «εγγυάται τις συνθήκες του ζην μαζί και να προστατεύει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των άλλων. Δεν κάνουμε εκπτώσεις στον τρόπο ενσωμάτωσής τους στην Ελληνική κοινωνία. Θα προτείνουμε απαγόρευση και την επιβολή αυστηρών προστίμων για τους παραβάτες. Υπάρχει πλήθος ευρωπαϊκών χωρών που έχουν προβεί στην ανωτέρω απαγόρευση» και συγκεκριμένα, όπως λέει:

ΓΑΛΛΙΑ: Η Γαλλία ήταν η πρώτη διδάξασα καθώς απαγόρευσε ήδη από το 2011 το χιτζάμπ, το νικάμπ (που καλύπτει το πρόσωπο αλλά αφήνει σχισμή για τα μάτια) και την μπούρκα (η οποία καλύπτει πλήρως το πρόσωπο).

Πρόστιμο: Έως 150 ευρώ, ενώ όποιος αναγκάσει γυναίκα να καλύψει το πρόσωπό της το πρόστιμο ανέρχεται στα 30.000 ευρώ.

ΒΕΛΓΙΟ: Νόμος που απαγορεύει το πέπλο που καλύπτει ολόκληρο το πρόσωπο, τέθηκε σε ισχύ ήδη από τον Ιούλιο του 2011.

Πρόστιμο: 137,5 ευρώ και φυλάκιση επτά ημερών.

ΑΥΣΤΡΙΑ: Απαγόρευσε την πλήρη κάλυψη του προσώπου σε δημόσιους χώρους, πανεπιστήμια, δημόσιες συγκοινωνίες και δικαστήρια.

Πρόστιμο: 150 ευρώ.

ΔΑΝΙΑ: Η απαγόρευση περιλαμβάνει καλύμματα προσώπου, όπως η μπούρκα, το νικάμπ κ.λπ.

Πρόστιμο: Ύψους 1000 κορωνών Δανίας (156 Δολαρίων), ενώ αν το αδίκημα επαναληφθεί, το πρόστιμο μπορεί να φτάσει τις 10.000 κορώνες (1.560 δολάρια).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Απαγόρευση της κάλυψης προσώπου κατά την οδήγηση, έχει τεθεί σε ισχύ στην Γερμανία. Η ίδια απαγόρευση ισχύει σε δημόσιες υπηρεσίες, στρατό κ.λπ. Στη Βαυαρία, απαγορεύτηκε σε δασκάλους και πανεπιστημιακούς καθηγητές η κάλυψη προσώπων.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Ψήφισε προσφάτως μερική απαγόρευση της κάλυψης προσώπου για δημόσιους χώρους.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Υπέρ της απαγόρευσης της μπούρκας σε βρεφικούς σταθμούς, σχολεία, πανεπιστήμια.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Αν και δεν υπάρχουν σχέδια για εθνική απαγόρευση, η Βαρκελώνη ανακοίνωσε απαγόρευση για τα πλήρη πέπλα σε δημοτικά γραφεία, δημόσιες αγορές, βιβλιοθήκες.

ΙΤΑΛΙΑ: Αρκετές πόλεις έχουν τοπικές απαγορεύσεις. Στη Λομβαρδία η απαγόρευση της μπούρκας έχει τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2016.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı