You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Σοβαρό θέμα α(να)σφάλειας σε Καμίνια και Ν. Φάληρο

Σοβαρό θέμα α(να)σφάλειας σε Καμίνια και Ν. Φάληρο

Σοβαρό θέμα α(να)σφάλειας σε Καμίνια και Ν. Φάληρο

Μόνο 10 αστυνομικοί στο Τμήμα Ασφάλειας με οργανική σύνθεση 38!

Δέκα αστυνομικοί, όλοι κι όλοι, προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες αστυνόμευσης και έννομης τάξης στις γειτονιές των Καμινίων και του Νέου Φαλήρου αλλά και να τονώσουν – εις μάτην – το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων.
Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά επισκέφθηκε το Τμήμα Ασφάλειας Καμινίων προκειμένου να διαπιστώσει την κατάντια της αστυνομικής υπηρεσίας λόγω της αδιαφορίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να καλύψει τις ανάγκες σε προσωπικό και να επιλύσει τα προβλήματα που αντί να λύνονται, διογκώνονται χρόνο με τον χρόνο.
Παρόλο που η οργανική δύναμη προβλέπει 38 αστυνομικούς, στο Τμήμα υπηρετούν μόλις δέκα άτομα, συμπεριλαμβανομένου και του Διοικητή. Καθημερινά, οι 9 μάχιμοι αστυνομικοί του Τμήματος αλλά και ο Διοικητής τους, καταβάλλουν υπερπροσπάθεια προκειμένου να ανταποκριθούν στα αυξημένα τους καθήκοντα και να παρέχουν ασφάλεια στους κατοίκους τριών δημοτικών διαμερισμάτων, του Γ΄, του Δ΄ και του Ε΄.
Οι αστυνομικοί κάλεσαν την Ενωσή τους να μεταφέρει την κραυγή αγωνίας τους στο αρμόδιο Υπουργείο από το οποίο ζητούν να σκύψει στα προβλήματα που τους έχει δημιουργήσει η αποψίλωση του Τμήματός τους – που ευθύνεται για τα εξαντλητικά τους ωράρια – αυξάνοντας την αστυνομική δύναμη προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν όλη την περιοχή ευθύνης τους.
“Πώς είναι ανθρωπίνως δυνατό οι συνάδελφοι υπηρετούντες εκεί να εργαστούν και να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους με δύναμη 9 αστυνομικών, όταν καθημερινά κατά μέσο όρο χρειάζονται τουλάχιστον 18 Αστυνομικοί περίπου;” είναι το ερώτημα που απευθύνει μέσω της ανοιχτής της επιστολής η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά.
“Γιατί να καταστρατηγείται, υπό αυτές τις απάνθρωπες εργασιακές συνθήκες, το ωράριο εργασίας και τα κατοχυρωμένα με Προεδρικά Διατάγματα, εργασιακά δικαιώματα των μελών μας;” συνεχίζει η επιστολή.
Η Ενωση Αστυνομικών απαιτεί την άμεση λήψη μέτρων για την ενίσχυση της πραγματικής αστυνόμευσης της περιοχής διαμηνύοντας ότι δε θα επιτρέψει τη διαιώνιση της κατάστασης, προς όφελος της ασφάλειας του πολίτη αλλά και των συναδέλφων υπηρετούντων στο Τμήμα Ασφάλειας.
Το θέμα έφεραν στη Βουλή με κοινή τους Αναφορά προς τoν Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο βουλευτής Α’ Πειραιά και τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θοδωρής Δρίτσας και ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı