You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Σοβαρά οικονομικά προβλήματα οι περισσότεροι ναυτικοί λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων – Για σύμπλευση με τις πλοιοκτήτριες εταιρείες καταγγέλλει η ΠΕΝΕΝ τον ΥΝΑ Κ. Μουσουρούλη

Σοβαρά οικονομικά προβλήματα οι περισσότεροι ναυτικοί λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων – Για σύμπλευση με τις πλοιοκτήτριες εταιρείες καταγγέλλει η ΠΕΝΕΝ τον ΥΝΑ Κ. Μουσουρούλη

Απλήρωτοι είναι στη μεγάλη πλειοψηφία τους οι ναυτικοί μέλη των πληρωμάτων στα πλοία της ακτοπλοΐας, όπως καταγγέλλει η ΠΕΝΕΝ στην επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας και τα κόμματα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ενώ σε τρία πλοία οι Ναυτεργάτες βρίσκονται σε πολύμηνη επίσχεση εργασίας χωρίς ως τώρα οι πλοιοκτήτριες εταιρίες να έχουν προβεί στην εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών.

Η ΠΕΝΕΝ κάνει λόγο για ευθεία παραβίαση της υφιστάμενης νομοθεσίας και των ΣΣΕ σε αυτές τις κατηγορίες πλοίων και κατηγορεί για ένοχη σιωπή των αρμόδιων πολιτικών, εποπτικών και ελεγκτικών αρχών του Υπουργείου Ε.Ν. και Αιγαίου. “Δείχνει τη γραμμή σύμπλευσης που έχουν με τις πλοιοκτήτριες εταιρίες που επί σειρά μηνών παρανομούν παραβιάζοντας ασύστολα την κείμενη νομοθεσία, χωρίς να αντιμετωπίζουν την παραμικρή κύρωση και συνέπεια από την πλευρά των επισήμων αρχών της πολιτείας”.

Η ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει την απαράδεκτη αυτή κατάσταση και απαιτεί από όλους τους εμπλεκόμενους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την εξοργιστική καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των Ναυτεργατών. Απαιτεί δε από την ΠΝΟ να λάβει αποφάσεις που θα διασφαλίζουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Ναυτεργατών και θα βάζουν φραγμό στην αυθαιρεσία και παρανομία των εφοπλιστών.

“Ο Υπουργός Ε.Ν. και οι υπηρεσίες του Λ.Σ που είναι αρμόδιες για την τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας, να επέμβουν αμέσως για να αποκατασταθεί η νομιμότητα στον νευραλγικό τομέα των Ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και ευρύτερα της επιβατηγού Ναυτιλίας.

Καλούμε τις ναυτιλιακές εταιρίες να συμμορφωθούν άμεσα με τις υποχρεώσεις τους και να σταματήσουν τους εκβιασμούς, τις πιέσεις και τις αυθαιρεσίες.

Η ΠΕΝΕΝ σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσει τις αγωνιστικές παρεμβάσεις της για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Ναυτεργατών και του κλάδου μας, για την πλήρη και ουσιαστική διασφάλιση των δικαιωμάτων τους” καταλήγει η επιστολή της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτεργατών Εμπορικού Ναυτικού.

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı