You Are Here: Home » ΝΑΥΤΙΛΙΑ » Σε ναυάγιο προσέκρουσε το ΑΛΦΑ Ι

Σε ναυάγιο προσέκρουσε το ΑΛΦΑ Ι

Σε ναυάγιο προσέκρουσε το ΑΛΦΑ Ι

Σε πρόσκρουση με τα ύφαλα σε υπάρχον ναυάγιο οφείλεται σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία η βύθιση του Δ/Ξ – Ανεφοδιαστικού «ΑΛΦΑ Ι» το πρωί έξω από το λιμάνι της Ελευσίνας με ενδεκαμελές πλήρωμα. Το Δεξαμενόπλοιο είχε αποπλεύσει σήμερα το πρωί από το αγκυροβόλιο των ΕΛ.ΠΕ. Ασπροπύργου έμφορτο με 1.800 Μ.Τ. fuel oil και 200 Μ.Τ. marine gas oil (σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία) προκειμένου να εφοδιάσει το M/V «FAVOLA» σημαίας Ιταλίας στο αγκυροβόλιο της Ελευσίνας. Από την ημιβύθιση τα δέκα μέλη του πληρώματος περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ελευσίνας από λάντζες της περιοχής ενώ ο 48χρονος Πλοίαρχος εντοπίστηκε νεκρός στην καμπίνα του λίγη ώρα αργότερα από δύτες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στη συνέχεια η σορός του μεταφέρθηκε στο ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσοκομείο.

Ο Α΄ Μηχανικός του πλοίου διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ίδιο Νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, όπου παραμένει νοσηλευόμενος ενώ οι υπόλοιποι είναι καλά στην υγεία τους.

Αποτέλεσμα της βύθισης ήταν να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση, έκτασης περίπου 50 τ.μ. μαύρων πετρελαιοειδών και περίπου 2.000 τ.μ. διάσπαρτων αυτοδιαλυόμενων ιριδιζουσών κηλίδων, η οποία αντιμετωπίζεται από ιδιωτικές εταιρείες απορρύπανσης.

Επίσης από ιδιώτες δύτες των εταιρειών απορρύπανσης πραγματοποιήθηκε σφράγιση των επιστομίων για αποφυγή περαιτέρω επέκτασης της ρύπανσης ενώ επίκειται άμεση απάντληση του φορτίου και των καυσίμων κίνησης του πλοίου. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας διενεργείται προανάκριση.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı