You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Σε λυόμενα από το 2006 το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Σε λυόμενα από το 2006 το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Σε λυόμενα από το 2006 το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Πιέσεις του Δημάρχου στην ΚΤΥΠ για ολοκλήρωση της κατασκευής του σχολικού κτηρίου

Ερώτηση για το σοβαρό πρόβλημα στέγασης των μαθητών του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Κορυδαλλού κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ στη Βουλή. Όπως αναφέρουν, από το 2006 στεγάζονται σε λυόμενες κατασκευές, οι οποίες βρίσκονται προσωρινά τοποθετημένες σε χώρο πάρκινγκ του Δήμου Κορυδαλλού. Το χτίσιμο του νέου σχολείου στην περιοχή Σταματοπούλου έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια κι όμως βρίσκεται ακόμα στα τούβλα, ενώ οι εργασίες έχουν σταματήσει για μια ακόμα φορά. «Παρά τις συνεχείς πιέσεις που εδώ και χρόνια ασκούνται από τους γονείς, η κατάσταση αντί να βελτιώνεται μάλλον χειροτερεύει. Τα παιδιά εξακολουθούν να στεγάζονται σε κοντέινερ στοιβαγμένα σε πάρκινγκ του Δήμου. Σε ένα χώρο ακατάλληλο και επικίνδυνο μιας και δεν πληρούνται οι προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές της ΚΟ του ΚΚΕ. Καλούν δε τον Υπουργό να απαντήσει γιατί έχουν παγώσει οι εργασίες χτισίματος του νέου σχολείου και τι άμεσα μέτρα θα παρθούν για τη χρηματοδότηση και ολοκλήρωσή του αλλά και για την άμεση πρόσληψη μόνιμου ειδικού παιδαγωγικού, ειδικού επιστημονικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού.

Ο Δήμος

Κάθε πρωτοβουλία που συμβάλει στην επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του Ειδικού Σχολείου, είναι θετική, σχολιάζει ο Δήμος Κορυδαλλού, ο οποίος μάλιστα υπογράμμισε στην Εν Πειραιεί, ότι η ΚΟ του ΚΚΕ έχει δείξει και άλλες φορές στο παρελθόν ιδιαίτερη ευαισθησία και όχι μόνο για το συγκεκριμένο θέμα. Πηγές του Δήμου επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του Ειδικού Σχολείου Κορυδαλλού, λόγω κακών χειρισμών των υπηρεσιών της ΚΤΥΠ. Η δημοτική αρχή παρακολουθεί στενά και πιέζει συστηματικά, ώστε να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια, να ξεκινήσει και πάλι η κατασκευή του και να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.

Πρόσφατα, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης είχε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ Α.Ε (πρώην ΟΣΚ) κ. Βασίλη Καραγιάννη, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών του σχολείου και του Συλλόγου Γονέων, στο χώρο του έργου. Όπως ανακοίνωσε, ο διευθύνων σύμβουλος, ολοκληρώθηκε η διαδικασία διάλυσης της σύμβασης και έως τον Απρίλιο θα επαναδημοπρατηθεί η κατασκευή του τμήματος του κτιρίου, που απομένει για να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει το σχολείο.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı