You Are Here: Home » ΝΑΥΤΙΛΙΑ » Σε καλό κλίμα η συνάντηση των Εφοπλιστών Κρουαζιέρας με τον Γ.Γ.Λ.Λ.Π.

Σε καλό κλίμα η συνάντηση των Εφοπλιστών Κρουαζιέρας με τον Γ.Γ.Λ.Λ.Π.

Σε καλό κλίμα η συνάντηση των Εφοπλιστών Κρουαζιέρας με τον Γ.Γ.Λ.Λ.Π.

Συνάντηση με εκπροσώπους της νεοσύστατης Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερoπλοϊων και Φορέων Ναυτιλίας είχε χθες ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Θάνος Πάλλης.

Κύριο αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για θέματα που απασχολούν τη βιομηχανία της κρουαζιέρας στον Ελληνικό χώρο και ειδικότερα στους Ελληνικούς λιμένες και η περαιτέρω ενίσχυση των πρωτοβουλιών για την ενίσχυση του κλάδου που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο ΓΓΛΛΠ ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Ένωσης για τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο προς ψήφιση νομοσχέδιο του Υπ. Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και αναφέρονται μεταξύ άλλων στην κατάργηση της απαίτησης υπογραφής σύμβασης και άλλων περιοριστικών όρων, για την δραστηριοποίηση εταιριών κρουαζιέρας στον Ελληνικό χώρο, και την απλοποίηση των διαδικασιών για την υλοποίηση λιμενικών έργων μικρής κλίμακας. Παράλληλα ο κ. Πάλλης αναφέρθηκε στην προσπάθεια συλλογικής προώθησης της κρουαζιέρας, μέσω της συνεργασίας των λιμένων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο – ιδιαίτερα τη δημιουργία και λειτουργία ειδικής επιτροπής στην ΕΛΙΜΕ και την Medcruise.

Η Ένωση παρουσίασε τις θέσεις της αναφορικά με την τιμολογιακή πολιτική των λιμένων στον ΓΓΛΛΠ. Ο κ. Πάλλης από την πλευρά του τόνισε ότι γίνονται ήδη συντονισμένες προσπάθειες ώστε οι Ελληνικοί λιμένες να ανακοινώνουν την τιμολογιακή πολιτική τους, βάσει των παγκόσμιων προτύπων, με ανακοίνωση δηλαδή των τιμολογίων δύο έτη πριν την εφαρμογή τους. Αναφέρθηκε μάλιστα στην συζήτηση που ήδη βρίσκεται στην ειδική τεχνική επιτροπή που έχει ξεκινήσει στην ΕΛΙΜΕ για την ορθολογικοποίηση των επιβαλλόμενων λιμενικών τελών με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των Ελληνικών λιμένων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στο πρόβλημα της απουσίας berth allocation στους λιμένες της Ελληνικής επικράτειας καθώς και στο ότι το γεγονός αυτό δρα ανασταλτικά για την βελτιστοποίηση της εκμετάλλευσης της χωρητικότητας των λιμένων. Ο ΓΓΛΛΠ σημείωσε ότι γίνονται σημαντικές προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος. Μάλιστα ο κ. Πάλλης υπογράμμισε ότι το berth allocation θα δουλέψει καλύτερα με ταυτόχρονο εκσυγχρονισμό των δομών της πλοηγικής υπηρεσίας για την οποία έχει δώσει ήδη εντολή σύστασης σχετικής επιτροπής.

Στην συνάντηση, ο κ. Πάλλης αναφέρθηκε στην πρόθεση του να συσταθεί ειδική επιτροπή του ΥΠΑΑΝ με στόχο τον εκσυγχρονισμό της πλοηγικής υπηρεσίας, ώστε να βρεθεί σε αντιστοιχία με τα διεθνή πρότυπα.

Τέλος, ο ΓΓΛΛΠ ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Ένωσης για τις προσπάθειες του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων αναφορικά με την αξιοποίηση των λιμένων κρουαζιέρας, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη να προωθηθούν οι παραχωρήσεις τερματικών σταθμών.

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı