You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » «Σε κίνδυνο οι μεταφορές των μαθητών από τη νέα σχολική χρονιά»

«Σε κίνδυνο οι μεταφορές των μαθητών από τη νέα σχολική χρονιά»

«Σε κίνδυνο οι μεταφορές των μαθητών από τη νέα σχολική χρονιά»

Να βρει λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία καλεί τη ΔΟΕ ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αλέξανδρος Δελμούζος». Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, μετά από τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας μίσθωσης λεωφορείων για τη μεταφορά μαθητών στους δήμους, χωρίς τις απαραίτητες πιστώσεις και την αδιάλλακτη στάση των λεωφορειούχων, απέβη άκαρπος ο πρώτος διαγωνισμός και εάν δεν αλλάξει κάτι υπάρχει ο ορατός κίνδυνος να μην πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο με τη νέα σχολική χρονιά.

«Σε μια εποχή που το εισόδημα των εργαζομένων έχει πληγεί καίρια, η ανεργία είναι στα ύψη, οι ελαστικές εργασίες είναι ο κανόνας, καταλαβαίνουμε όλοι τι αποτέλεσμα θα έχει η μη εκτέλεση των δρομολογίων αυτών. Αν αναλογιστούμε ότι πολλά σχολεία έχουν καταργηθεί ή συγχωνευθεί με αποτέλεσμα τη μετακίνηση των μαθητών από χωριό σε χωριό και τη μεγάλη απόσταση των σχολικών μονάδων στις πόλεις κατανοούμε ότι είναι αδύνατον τα παιδιά να έχουν τη στοιχειώδη εκπαίδευση και θα παρατηρήσουμε πάλι το φαινόμενο της σχολικής διαρροής ειδικά στις μεγαλύτερες βαθμίδες εκπαίδευσης. Το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο για τα ειδικά σχολεία αφού σε αυτά μεταφέρονται παιδιά πέρα από τα όρια ενός και μόνο Δήμου».

Ο Σύλλογος καλεί τους εμπλεκόμενους φορείς να αναλογιστούν το μέγεθος του προβλήματος και να καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να εξευρεθεί λύση και να λήξει η αβεβαιότητα και η ομηρία μαθητών, γονιών και σχολικών μονάδων, σημειώνοντας ότι ο ευαίσθητος χώρος της παιδείας δεν μπορεί και δεν πρέπει να κινείται στις επιταγές των περικοπών, της λογιστικής λογικής και της εξαθλίωσης που βιώνουμε έτσι και αλλιώς όλοι μας. «Το οφείλουμε πρώτα και πάνω απ’ όλα στα παιδιά μας και στο μέλλον αυτής της χώρας» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı